Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: További szerződések

2012.10.16. 13:17 - Filip89

Az október 1-jei 2012-es NLL Draft-on a Colorado Mammoth csapata nem tartozott a főszereplők közé, de azért sikerült kiválasztanunk három tehetséges fiatal játékost, akik reményeink szerint a jövőben az együttes hasznára lehetnek.























Azóta újdonság a trióval kapcsolatban, hogy mind az első kör kilencedik helyén kiválasztott Colton Clark, mind az ötödik fordulóban húzott középpályás Jaeden Gastaldo, mind pedig a hatodik körben hozzánk kerülő, Pioneers-növendék Alex Demopoulos elkötelezte magát a Mammoth-hoz, és aláírták a profi szerződésüket, hogy jövőre a klub színeiben játsszanak. A három ifjoncnak már "csak" az edzőtáborban kell meggyőznie a vezetőket arról, hogy beférnek a keretbe, más már nem akadályozhatja meg az NLL-es bemutatkozásukat.

További hír a csapat háza tájáról, hogy október elején a gárda szerződtette a szabadügynök Matt Roik-ot, a Washington Stealth-szel 2010-ben Bajnokok Kupáját nyerő kapust. A 32 esztendős portás összesen 11 szezont töltött el a ligában öt különböző csapat színeiben, 146 pályára lépése alkalmával átlagban 75 %-os hatékonyság felett hárította a kapujára tartó lövéseket. Roik a tavalyi idényt a Toronto Rock csapatánál töltötte, ahol tíz mérkőzésen kifogástalan formában védett, és februárban az NLL All-Star gáláján is színre léphetett a keleti csapat kapusaként. "Matt rengeteg tapasztalattal rendelkezik, számtalan playoff-mérkőzést vívott már és kupadöntőn is feltűnt, a hatalmas rutinja elengedhetetlen része annak, hogy a fiatal, feltörekvő csapatunkat egyre magasabb szintre juttassuk" - vélekedett a kapus leigazolásáról a klubvezető, Steve Govett.

Ezen kívül ugyancsak új, külsős igazolásnak számít Ian Poole lekötelezése, aki a köztudatban egy igencsak keménykötésű, könyörtelen hátvéd. A 30 éves bekk a nyári időszakban a WLA-ben rendkívül eredményesen teljesített, és különböző egyéni elismeréseket is begyűjtött, most újra az NLL-ben kíván szerencsét próbálni, de biztosan nagy csatát kell vívnia a denveri klub többi hátvédjével annak érdekében, hogy helyet kapjon a végső keretben.

Visszatér a csapathoz a csupaszív támadó Joel Dalgarno is a következő évre, aki a 2012-es szezont személyes döntésből kihagyta, mert az élet más területén akadtak teendői. Azt megelőzően a 2011-es deadline idején érkezett hozzánk a Stealth-től, és megszerzése után azonnal rendkívül rámenősen teljesített, hét mérkőzésen 12 gólt és 10 gólpasszt szerzett, több meccsén a csapat legjobbjai közé tartozott, és minden esélye megvan rá, hogy jövőre is húzóember legyen, ha esetleg nem romlottak túl sokat a képességei a távolléte alatt.

Továbbá hosszabbítottunk néhány eddigi játékosunkkal, mint például a harmadik számú kapus Dan Lewis-szal, aki élete első profi szezonjában nem sok lehetőséget kapott, folyamatosan ingázott a kispad és a practice squad között, sokadik opcióként jövőre is számíthatunk rá. Nála jóval többet tett le az asztalra Jamie Lincoln az újonc évében, hiszen 27 góllal a liga harmadik legeredményesebb elsőéves játékosa volt, és a csapaton belül is csak a későbbi MVP JGJR, illetve az év újonca díjat elnyerő Jones szerzett több találatot nála. Lincoln igazán remek képességű, vajkezű támadó, aki remekül érzi az ellenfél kapuját, és meccsről meccsre képes az eredményes termelésre, még több rutin megszerzése után vélhetően csak még hatékonyabb játékra lehet képes. Illetve hosszabbítottunk a középpályás Scott Stewart-tal is, aki 2012-ben töltötte első évét a klubnál, és tíz mérkőzése alatt öt gólt, illetve 39 %-os faceoff-hatékonyságot jegyzett, leginkább a mezőnyjátékban nyújtott kőkemény küzdésével hívta fel magára a figyelmet, támadásban nem sokat használtuk, védekezésben annál nélkülözhetetlenebb, de a lerohanásokból így is kellően ki tudta venni a maga részét.

Egyre inkább kezd kialakulni a csapat kerete a novemberben kezdődő edzőtáborra, ezt követően nagyjából december derekánál kell kihirdetni az évkezdő 23 fős keretet az előttünk álló szezonra, melynek első mérkőzésére január 12-én kerülhet sor a Washington Stealth ellen a Pepsi Center-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr324851895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.10.16. 17:12:58

roik és levis a liga legerősebb kapus párosa lehetnek,nem rajtuk fog múlni jövőre a szezon.
dalgarno vissza hozatala nagy erősítés,talán a legnagyobb a nyáron
minden esetre az jól játszik hogy komoly eredményeket akarunk elérni

foppa21 2012.10.16. 22:22:32

nekem biztatónak tűnik a csapat, jöhetne már végre egy cup run


süti beállítások módosítása