Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS: Sima hazai sikerek az odavágókon

2012.11.16. 15:26 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A konferencia-döntők első mérkőzéseit rendezték a múlt héten, a visszavágókra pedig fordított felállásban kerül majd sor természetesen, méghozzá a mostani hétvégén. Keleten és nyugaton is sima hazai győzelem született – a Houston Dynamo a DC Unitedot verte 3-1-re, míg a Los Angeles Galaxy a Seattle Soundersnél bizonyult jobbnak három góllal.



Houston Dynamo – DC United

A keleti döntőben a vendégek kezdtek jobban, az első félórában kiválóan játszottak, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ráadásul a 27. percben Nicholas DeLeon a vezetést is megszerezte a washingtoniaknak, miután csapattársának lövése a kapufáról pontosan elé pattant. Ezt követően a Dynamo is eljutott egy helyzetig, de egyenlíteni ekkor még nem tudott a hazai gárda. 40 percnyi játék után már három csere is volt a találkozón a sérülések miatt: egy houstoni, kettő pedig a vendég oldalon történt. A United gyakorlatilag uralta a találkozót, sőt a félidő hajrájában a hazaiak védőjének pirosat kellett volna kapnia, de a bíró óriási hibát követetett el és továbbot intett. Pedig a Houston játékosa utolsó emberként szabálytalankodott, ezért el kellett volna hagynia a játékteret.

A folytatásban felpörögtek az események, a Dynamo egyenlíteni tudott a mérkőzés 51. percében Andre Hainaultnak köszönhetően, majd a DC ismét megszerezhette volna a vezetést, de a hazaiak játékosa a gólvonalról tudott menteni. 25 perccel a találkozó vége előtt Giles Barnes – akit az angol labdarúgás egyik nagy tehetségének tartottak még tizenéves korában – húzott el a bal szélen, Will Bruin pedig a középre tett labdát valahogy begyötörte a kapuba, és megszerezte csapatának a vezetést. A 81. minutumban kialakult a 3-1-es végeredmény, miután Kofi Sarkodie is bevette Joe Willis kapuját, így kétgólos előnyből várhatja a hétvégi visszavágót a Houston.

A DC Unitednak az idegenben szerzett egy góljára lehet építenie, de még így is nehéz dolga lesz a texasiak ellen. Ami a sérülteket illeti, a Houstonnak alapemberei közül csak Adam Moffat játéka kérdéses, de Calen Carr, Ricardo Clark és Jermaine Taylor is maródi.

A United kilenc MLS-meccs után szenvedett ismét vereséget, de a Houston sincs rossz formában, hiszen ugyanennyi találkozóból csak kettőt veszített el – idegenben viszont nem teljesít túl acélosan a texasi együttes.


Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders

Erre a mérkőzésre szokták azt mondani, hogy országos egyes, és az is lett, hiszen Robbie Keane-ék nem kegyelmeztek a Washington állambeli gárdának. Az ír csatár mellett ott volt még a kezdőben az igazi sztárok közül Christian Wilhelmsson, Landon Donovan és a Bajnokok Ligája-győztes David Beckham is. A Seattle jól tarotta magát, sőt még egy tizenegyest nem is ítélt meg a bíró a javukra, pedig a Galaxy védője valóban kézzel ért a labdához a 16-oson belül – ugyanakkor a másik oldalon lerántásért, utolsó emberként akár ki is lehetett volna állítani Fredy Monterót. A félidő hosszabbításáig kellett várni az első gólra, Robbie Keane közelről fejelhetett a vendégek üres kapujába.

A második játékrészben három perc alatt eldöntötte a meccset a Galaxy. Előbb Mike Magee volt eredményes a 64. percben, majd ismét Robbie Keane villant – utóbbi gólja már igen megalázó is volt egy kicsit a Soundersre nézve. A folytatásban már csak játszott a Galaxy ellenfelével, még két gólt minimum szerezhettek volna a hazaiak, de vagy a kapus, vagy a visszaérő védő mentett hatalmas bravúrral. A 3-0-s eredmény nem túl jó a Seattle számára, de Siegfried Schmid együttese aligha adta fel, a német szakember biztosan ki fog találni valamit. A gond csak az, hogy nagyon nehéz lesz megállítani a Keane vezette Los Angeles-i támadásokat.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr924910284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.18. 17:13:50

valószínű hogy megismétlődik a tavalyi döntő párosítása

foppa21 2012.11.18. 17:14:32

casey közös megegyezéssel távozik a csapattól:-(

foppa21 2012.11.18. 17:16:05

The Rapids will not exercise contract options or will decline to offer new contracts to Edu, Ian Joyce, Tyrone Marshall, Joseph Nane, Scott Palguta, Tyson Wahl, and Luis Zapata in addition to Casey.

nincsenek meglepetések... ebből ugye négy védő, tehát alaposan átfogjuk alakítani ezt a részt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.18. 21:05:03

Komoly takarítást csinálunk. Casey sajnos már nem a régi, így teljesen érthető, csak szenvedés volt a tavalyi szezonja.
Én igazából Pareja-t is elzavarnám, de talán abban bíznak, hogy voltak pozitív jelek, és hátha a második évében rutinosabb lesz és egy kis erősítés után jobban kijön a lépés a csapatának. Nem lehetetlen, bár én annyira nem favorizálom őt továbbra sem.

foppa21 2012.11.19. 15:18:00

összejött megint a galaxy-dynamo döntő!


süti beállítások módosítása