Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Megkezdődött a nagytakarítás

2012.11.20. 09:50 - Filip89

A Colorado Rapids a 2012-es szezonban rég nem látott mélységeket járt meg, és a klub vezetősége természetesen nem tűri a sikertelenséget, máris a jövőre minél erősebb keret létrehozásán fáradoznak, az ehhez vezető első lépésként az elmúlt héten szám szerint nyolc játékost bocsátottunk el a coloradói egyesülettől, köztük több korábbi meghatározó embert.



A leginkább fájó döntés Conor Casey távozása volt, aki sajnos a tavalyi szezonban képtelen volt korábbi önmagát hozni, jórészt csak szenvedett a pályán, különféle sérülések is hátráltatták, így közös megegyezéssel búcsúzik a csapattól. A 31 esztendős támadó a 2007-es megszerzése óta 50 góljával a Rapids történetének legeredményesebb játékosává vált, 121 pályára lépése alatt legemlékezetesebb teljesítményét a 2010-es MLS Cup-döntőben nyújtotta, ahol gólt szerzett és a finálé MVP-jének is megválasztották. A helyi származású támadó 2009-ben 16, 2010-ben 13 gólt lőtt, az utolsó két szezonban viszont sajnos többször sérüléssel bajlódott, 2012-ben például mindössze kétszer talált be és három asszisztot regisztrált 18 mérkőzés alatt.

"Mindannyian kifejezetten hálásak vagyunk azért, amit Conor tett a csapatért az elmúlt évek alatt, mind a pályán, mind az öltözőben igazi vezér volt. Fantasztikus egyénisége volt a csapatnak, klasszisa és a klubért tett erőfeszítései egyszerűen vitathatatlanok, most azonban mindkét fél jobbnak látta, ha külön utakra lépünk" - jelentette ki Tim Hinchey, klubelnök.

"Óriási megtiszteltetés volt számomra a szülővárosom csapatában játszani, és a bajnoki címet elhozni Denverbe. Ugyanakkor őszintén sajnálom, hogy a Rapids-nél töltött időm a végéhez ért, szeretném megköszönni a szurkolóknak, a játékostársaknak és a vezetőségnek a sok támogatást, amit kaptam tőlük az évek során" - tette hozzá a leköszönő játékos.

Casey-n kívül további hét játékos hét játékostól váltunk meg, akiknek nem hívtuk le az opciós jogát vagy nem ajánlottunk nekik új szerződést a jövőre. Név szerint a kapus Ian Joyce, a hátvéd Tyrone Marshall, Scott Palguta, Tyson Wahl és Luis Zapata, a középpályás Joseph Nane, illetve a csatár Edu talpára kötöttünk utilaput.

A 27 esztendős Joyce három szezont töltött el a csapatnál, de csak egyetlen MLS-mérkőzésen kapott lehetőséget még 2010-ben, idén elvesztette a második számú pozíciót is a Ceus-szal szembeni versenyfutásban, így nem volt értelme tovább marasztalni őt.

Az elmúlt szezonban meglehetősen sebezhető védelemből négy játékostól köszöntünk el. A veterán Marshall játékjogát még 1998-ban foglalta le a Rapids, azóta ideje jelentős részét más csapatoknál töltötte, a 2011-es szezon kellős közepén tért vissza Colorado-ba. Általában tartalék hátvéd volt, de sokszor kezdőként is számítani kellett rá, hosszútávon azonban soha nem jelentett biztos megoldást, mellette szólt a rutin, ugyanakkor lassú, körülményes és gyakori hibákra képes, nem volt meglepetés a 38 éves jamaicai bekk távozása. A szezon előtt Kolumiából szerződtetett Zapata nem váltotta meg a világot bal hátvéd poszton, ugyan 27 mérkőzésen kezdő volt, csak egyetlen asszisztra volt képes, ráadásul számtalan hibájára gólokkal fizettünk rá. Palguta 2009 óta négy évet húzott le a Rapids-ben, kereken 50 pályára lépés alatt két (győztes) gólt regisztrált 2011-ben, de tavaly végképp kiszorult a csapatból, mindössze két pályáralépése volt. Wahl a maga 28 életével a legfiatalabb a távozó négyes tagjai közül, az elmúlt szezonban közben szereztük meg a Montreal Impact-től, mindössze négy mérkőzésen férkőzött pályára, és a csapat ezek szerint nem volt kellően elégedett vele, hogy tovább foglalkoztassa őt.

A középpályáról a 25 esztendős Nane búcsúzik, az elmúlt két idény alatt összesen 19-szer húzta magára a Rapids szerelését, tétmeccsen azonban képtelen volt maradandót alkotni, inkább a tartalék csapatban virágzott.

A brazil légiós Edu-nak nagyobb volt a füstje, mint a lágja, áprilsi szerződtetése óta mindössze kilenc alkalommal lépett pályára, kizárólag több csatár sérülése esetén kerülhetett a csapat közelébe, és egyébként sem bizonyított semmit, amikor játszott.

"Ahogy készülünk lassan a 2013-as szezonra, kénytelenek voltunk kényes kérdésekben is állást foglalni, ami azt jelentette, hogy bizonyos játékosok nem térnek vissza a csapathoz a következő évben. Olyan játékosok is, mint Tyrone, Scott, Joseph vagy Ian, akik évekek át erősítettek bennünket, és rengeteg profizmust hoztak a csapat számára. Szeretnénk mindannyiuknak megköszönni az itt eltöltött időszakot és erőfeszítéseket, s sok sikert kívánunk nekik a jövőre nézve" - említette Paul Bravo, a Rapids technikai igazgatója.

Mint látható, a védelem újjáépítése komoly fókuszba kerülhet az offszezon alatt, hiszen négy bekktől is búcsút vettünk, gyakorlatilag csak Moor és Wynne maradt középen a leghátsó sorban, két szélükön és a padon is kiadó helyek várnak gazdára. Lehet még számolni néhány fiatal tehetséggel, illetve a sérülésből visszatérő Wallace-szal, de mindenképpen több és neves hátvéd igazolása várható a következő hetekben. Bravo azt is elmondta, hogy minden erejével azon fog fáradozni, hogy megszerezzen egy igazán gólerős támadót a csapat számára, mivel az elmúlt két szezonban is egy-egy középpályás volt a Rapids legeredményesebb játékosa, és a 2012-ben szerzett 44 denveri találatnak is csak kevesebb, mint a felét érték el támadók. Mindenképpen várható tehát erősítés a támadó szekcióba, illetve különféle poszton játszó fiatal tehetségek megszerzése iránt is fogékonyak vagyunk.

Sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy marad-e Oscar Pareja a kispadon, nos igen. A klubigazgató bizalmát fejezte ki a kolumbiai tréner felé, a tavalyi szezon sok pozitívumot tartogatott, és véleménye szerint a csapat jelenleg előrébb tart, mint Pareja kinvezése előtt, a fiatal trénere munkássága igenis érződik a csapaton. Ugyanakkor Bravo hozzátette, hogy a 2013-as szezonban már az eredményeknek is jönniük kell, s komoly erősítéseket terveznek, hogy a keret megfelelő legyen a Pareja által megálmodott offenzív stílushoz.

Végezetül egy pozitív hír a csapatkapitány Pablo Mastroeni-val kapcsolatban, az elmúlt szezon jelentős részét agyrázkódás miatt kihagyó középpályás az utóbbi hetekben teljes értékű edzésmunkát végzett, egyre inkább kezdi visszanyerni a régi formáját, mindenki egyöntetűen bízik benne, hogy sikerül teljesen felépülnie, és a következő szezonban újra láthatjuk őt a pályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr44916028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.11.20. 15:25:13

teljesen érthetők a kivágások,caseyé is bár őt mindenki sajnálja:(

Coach Sacco 2012.11.21. 06:18:09

Igen, ilyen szezon után várhatók voltak a tisztogatások. Valami most elkezdődött.

foppa21 2012.11.21. 18:18:48

jaja igazatok van srácok!
én már azt várom inkább hogy kezdődjön az offszezon és igazoljunk új arcokat, hátha jön pár jó játékos

foppa21 2012.11.29. 11:54:42

ceus két hétig a sunderlandben edz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.02. 23:04:00

Akpan, Rivero, Cascio, Klute mind 10 napig az angol Championship-es Derby County-nál edzenek.

Közben Pareja-ék kőkemény nemzetközi kutatásokat végeznek: Dél-Amerika, Nigéria, Anglia, Skandinávia felé... (A dolog komolyságát nézve, szerintem Lambériát is felkereshetnénk, ha-ha-ha.)

foppa21 2012.12.16. 10:29:32

megvan az első nagy erősítés: edson buddle!!! pár éve a liga legjobbja volt
casey a phillybe, freeman a revsbe megy. a re-entry drafton jött a kp avila

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.16. 16:18:25

@foppa21: Mennyire utáltuk, érdekes lesz azok után bordóban látni.


süti beállítások módosítása