Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 14 Broncos @ Raiders: rövid hét után erős produkció

2012.12.16. 18:57 - StormST

A Denver Broncos (9-3) már mint az AFC West 2012-es győztese érkezett egy Thursday Night Football meccsre az O.co Coliseum-ba az Oakland Raiders (3-9) vendégeként. A Broncos csoporton belüli mérlege tökéletes 4-0-t mutatott a meccs előtt, a 4 győzelem között egy Raiders elleni 37-6-os győzelem is bent volt, ami a Broncos talán legmeggyőzőbb win-je volt a szezonban minden csapatrésznél. A tavaly még a Broncos defensive coordinator-aként tevékenykedő Raiders head coach Dennis Allen nehéz héten volt túl, az édesapja hunyt el a hét elején, de ő a meccsre mégis visszatért.























A Tampa Bay Buccaneers (6-6) elleni győzelem után csak pár nap pihenésre és felkészülésre volt idő, amit még az utazás is megrövidített, így a kisebb bokasérülést összeszedő Wesley Woodyard-nak nem volt ideje meggyógyulni, így helyette először idén DJ Williams kezdett, ráadásul a meccs előtt pár órával kiderült, Chris Kuper bokája is rendetlenkedett és nem tudott játékra jelentkezni a kiváló RG. Továbbra is hiányzik a szűkített meccskeretből Tracy Porter, aki talán már nem is játszik ebben a szezonban. Rajtuk kívül kimaradt még Caleb Hanie, Jacob Hester, Julius Thomas és Sealver Siliga.

Sajnos ezen a héten, egy közeli családtagom temetése miatt, csak kevesebb időt tudtam az összefoglalónak szentelni, így ez most egy rövidített kiadás lesz, előre is elnézést kérek mindenkitől...

A Raiders, talán okulva a korábbi hetek Broncos meccseiből, a megnyert pénzfeldobás után a második félidő kezdését választotta, így hosszú idő után először a Broncos támadói léptek korábban pályára:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Knowshon Moreno
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker
TE: Jacob Tamme, Joel Dreesen
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Trindon Holliday a -1-en kapta el Sebastian Janikowski kickoff-ját és onnan a 32-ig hordta vissza. A Broncos egy rövid Dreesen elkapás és egy 0 yard-os Moreno futás után 3&5-nek ment neki, Tamme kapta volna a passzot PM-től, de majdnem interception lett belőle, viszont a támadás így is folytatódhatott egy defensive holding miatt, ami 5 yard büntetést és automatikus 1st down-t ért. Moreno futott 4 yard-ot, majd egy sikertelen passzkísérlet után egy sikeres jött, Decker kapta el a labdát és szerzett 16 yard-ot, pedig még el is csúszott közben. Már a Raiders térfelén járt a Broncos  a 38-on, Hillmand futása 0 yard-os lett, egy Tamme felé szálló passz pedig sikertelen, de a 3&10-et sikerült megoldani, ezúttal Moreno kapott egy gyors passzot és szerzett 26 yard-ot. 12 yard maradt még az endzone-ig, ennek a felét egy Hillman futással sikerült hozni, a másik felét pedig egy Joel Dreesen-nek adott passzal, a TE zavartalanul csinálta meg az elkapást az endzone-ban. Matt Prater érkezett az extra point-ra és be is vágta -> 7-0.

Jöttek a védők a pályára a 20-ról induló Carson Palmer hazai támadósor ellen.

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, DJ Williams
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Palmer 3 passzot próbált meg egymás után, ebből csak a harmadik lett sikeres (az első drop lett, a másodiknál a pass rush kergette meg) és az is csak 4 yard-ot ért, így egy gyors 3&out-al zárta a Raiders az első drive-ját. Shane Lechler érkezett egy punt-ra, 51 yard-ot rúgott a 25-ig, ott Holliday kiejtette a kezéből, de szerencsére Tony Carter rá tudott vetődni. A Broncos egy rövid Moreno futással majd egy rövid Dreesen elkapással 5 yard-ot hozott össze, 3&5-nél azonban megint nem remegtek meg a kezek, Manning Decker-nek passzolt, aki 19 yard-ot és 1st down-t szerzett. Moreno futott 8 majd 0 yard-ot, de mivel az utóbbinál egy defensive offside-ot láttak a bírók, így újra a Raiders 38-áról jött egy 1&10. Moreno kapott egy 4 yard-os passzot, majd Tamme elkapása jött, ez pedig 18 yard-ot és 1st down-t ért. A 16-ról jött az 1&10, majd a 2&10 is, mivel egy Bay-Bay felé szálló passz lett sikertelen az endzone-ban. Moreno futott 2 yard-ot, így 3&8 jött, a falban elnézték a blokkokat, így egy védő egyből PM nyakában volt, aki inkább a földre ment és benyelte a -11 yard-os sack-et. Jött Matt Prater egy 43 yard-os FG-ra és magabiztosan értékesítette -> 10-0. Nem indult jól a második hazai drive a 19-ről, 3&9 jött két futás után, Palmer ekkor egy hosszú passzot indított el középen a Carter és Moore által őrzött Rod Streater-nek, aki meg is csinálta az elkapást, 58 yard-ot szerezve a 22-ig. Palmer önbizalma magasra szökett, újabb passzot próbált meg, ezúttal Brandon Myers felé, de Champ nem ette meg, ráadásul a passz se lett pontos, így a future Hall of Fame CB könnyedén megcsinálta karrierje 52. interception-jét, amit a 3-ról a 21-ig vissza is hordott.
2:53 maradt még a negyedből, 1&10-ből 1&10 lett, Dreesen csinált egy 13 yard-os elkapást. Moreno futott kétszer egymás után és szerzett egy újabb 1st down-t (7+5 yard), ugyanezt tette Bay-Bay az első elkapásával ezen a meccsen, ami 15 yard-ot ért. Belejött a Broncos a 1st down termelésbe és Hillman is kivette a részét, 12 yard-ot futva hozta az 1&10-et. 0:28 maradt még a negyedből, ami pont elég volt még egy 1st down-ra, PM ismét Bay-Bay-nek passzolt, ki a Raiders 11-én kapta el a labdát 16 yard-ot szerezve. Ezzel letelt az első negyed, ami után az eredmény tehát: 10-0.



11 yard-ra az endzone-tól jött az 1&10, Moreno futott 1 yard-ot, majd PM szedett be egy -5 yard-os sack-et, így 3&14 jött, Manning Tamme felé passzolt, de túl magasan dobta és így a TE-nek esélye se volt megcsinálni az elkapást. Újra Matt Prater-en volt a sor, ezúttal 34-ről rúghatott és ezúttal se hibázott ->13-0. Jött újra a 20-ról a Raiders, de ezúttal se lettek sikeresek, mindössze 5 yard-ot tudtak szerezni, például Robert Ayers-nek is hála, aki -1 yard-on tartotta Darren McFadden futását 2&10-nél.  Holliday a 17-en csinált fair catch-et, talán kicsit túl óvatosan, így innen indult a denveri támadósor Bay-Bay nélkül, aki a vállát fájlalva vonult a öltözőbe, egy 9 yard-ots Decker elkapással, amihez Moreno futása tett még 2 yard-ot, így jött egy 1&10, aminél PM kifutott a zsebből és Andre Caldwell-nek passzolt, aki egy 18 yard-os elkapást csinált. Moreno futott 3 yard-ot, majd újra ő 9-et, így ismét 1&10 jött, aminél újra Moreno futott és szerzett 8 yard-ot, így Hillman 6 yard-os futása újabb 1st down-t ért. A Raiders 28-áról jött az 1&10, Manning Matt Willis felé passzolt a jobb oldalon, talán egy kicsit bele is nyúlt egy védő a dobásba, de az biztos, hogy valamiért rövid lett az átadás és így Phillip Adams egy interception-t csinált belőle vetődve és becsúszott a labdával az endzone-ba. A 20-ról jöhettek tehát a hazaiak, vagyis csak a 10-ről egy 1&20-al egy holding miatt, hiába futott 1&10-nél McFadden 9 yard-ot. Palmer Darrius Heyward-Bey-nek dobott egy 15 yard-os passzot, majd McFadden futott 6-ot, így meglett a 1st down. Palmer kétszer egymás után Streater-nek passzolt, először sikertelenül, majd 13 yard-ot érően, így 1&10 jöhetett. Marcel Reece jött futni és szerzett 3 yard-ot, majd Denarius Moore csinált egy 11 yard-os elkapást a Broncos 41-es vonalán, ami újra 1st down-t ért. Streater lett újra a célpont, Palmer első passzát még elejtette, a másodikat már nem, abból 15 yard és 1st down lett. Moore jött újra egy elkapással és szerzett 6 yard-ot egy elkapással, majd McFadden 5 yard-os catch-e jött és egy újabb 1&10. Myers első elkapása is meglett, 7 yard-ot szerzett, ezt Heyward-Bey 1 yard-os elkapása követte, Carter szépen állította meg. 3&2 következett egy Raiders időkérés után 2:06-nál a 6-ról, McFadden kapott egy rövid passzot a bal oldalon, szépen blokkoltak előtte és így bejutott az endzone-ba, így Janikowski XP-ja 6-ra csökkentette a különbséget -> 13-7.

A two-minute warning után jött még a Broncos a 20-ról, Tamme 6 yard-os elkapásával indítottak, ami után a TE kilépett a pályáról, megállítva ezzel az órát. Ez volt Peyton Manning 5000. sikeres passza az NFL-ben. 2&4-nél belenyúltak PM passzába, de egy szabálytalan kézhasználat miatt 5 yard-ot és 1st down-t adtak a bírók a Broncos-nak. Moreno futott volna, de elcsúszott, 2&10-nél pedig Willis csinált egy hosszú, 19 yard-os elkapást a félpályánál. Balról jött a blitz, amit senki nem vett fel, -6 yard-os sack lett belőle. Időt kért a Broncos, majd Manning Decker-nek passzolt, aki 7 yard-ot szerzett. 3&9 jött 0:25-nél, PM-et kikergették a zsebből, végül Willis felé passzolt egy majdnem INT passzot. Britton Colquitt első punt-ja jött, ami a 13-ig szállt és mivel Palmer a maradék 13 másodpercet lepörgette egy térdeléssel, így véget ért a félidő, ami után az eredmény: 13-7.

A hazaiak a 20-ról kezdhették a második félidőt, McFadden kapta a labdát egy futásra, jobbra indult, Champ elcsúszott így rajta is átjutott és kiért a vonal mellé, ahol megiramodott előre és végül 36 yard-ot szerzett, mire kilökték a pályáról a Broncos 44-én. Reece futott 2 yard-ot, majd újra ő „szerzett” 0-t. 3&8-ból egy false start miatt lett 3&13, aminél Moore felé ment egy passz nagy nyomás alatt, rövid is lett az átadás. Lechler punt-ját Jim Leonhard a 9-en kapta el egy fair catch-el. Rossze helyről indult a Broncos egy 1 yard-os Moreno futással, majd a közben visszatért Bay-Bay felé ment egy passz, akit megrángatott a védője, így az elkapás nem, de a defensive pass interference meglett, a 21-ről jött az 1&10. Moreno szerzett 3 yard-ot elkapással, majd Ramirez-nek „hála” vesztett 4-et egy futással, így 3&11 következett. Bay-Bay felé ment egy hosszú passz, ő szépen meg is csinálta az elkapást és mire kilépett a pályáról már 22 yard-ot szerzett. A 42-ről jött az 1&10, Decker felé ment egy nagyon pontos passz, ő pedig a válla fölött érkező labdát megfogva 29 yard-ot szerzett a Raiders 29-es vonaláig jutva. Moreno futott 5 yard-ot, ezt pedig egy Bay-Bay felé szálló passz követte, aki ellen az endzone-ba védekeztek szabálytalanul, amit a bírók is észrevettek és a defensive pass interference után 1&goal jött az 1-ről. Virgil Green felé ment egy passz 1&goal-náél, ami hosszú lett (talán szabálytalankodtak ellene), 2&goal-nál pedig Moreno futása lett sikertelen. 3&goal-nál Decker felé ment egy gyors de pontatlan passz, ami sikertelen lett, így ismét Matt Prater jött és egy 20 yard-os FG-al 9-re növelte az előnyt -> 16-7.

Mike Goodson a -8-on kapta el Prater kickoff-ját és valamiért megpróbált egy visszahordást, de csak a 8-ig jutott. McFadden futott és szerzett 4 yard-ot, de egy false start miatt 2&11 jött 2&6 helyett, aminél Reece csinált egy 5 yard-os elkapást. Passz jött volna 3&6-nál, de Palmer-nek nem volt ideje elindítani az átadást, Von szépen megkerülte az emberét és elkapta a QB-t, akinek kiperdült a kezéből a labda, így egy sack mellé egy forced fumble is bekerült Von neve mellé és ami igazán széppé tette a play-t, az Mitch Unrein vetődése volt, amivel megszerezte a labdát a 2 yard-os vonalon. Kiváló helyről támadhatott a Broncos, Knowshon Moreno elsőre csak 1 yard-ot tudott szerezni, de másodikra már betalált az endzone-ba, így meglett a TD, amihez Prater szolgáltatta az XP-t -> 23-7. Maradt még 5:07 a harmadik negyedből és mivel az Oakland csak egy 0 yard-os és egy 2 yard-os McFadden futást, valamint egy sikertelen passzot tudott összehozni, így 3:46-nál már újra egy Lechler punt-al adták vissza a Broncos-nak a labdát. A rúgás rövid, csak 32 yard-os lett, de egy szabálytalanság miatt a 46 helyett a 36-ról indult a denveri támadás 3:37-nél. PM egy hosszú passzal nyitott, Bay-Bay kapta el és szerzett belőle 19 yard-ot. Moreno futott 1&10-nél, először nekifutott egy védőnek, majd előrébb jutva átugrott egy másikon, végül 7 yard-ot szerzett. Dreesen csinált egy 2 yard-os elkapást, majd egy időkérés után 3&1-nél Moreno kapott egy play-action passzot és szerzett 15 yard-ot. 1&10 jött a 21-ről, Hillman-nek ment egy passz, de a RB nem tudta elkapni. 2&10-nél Decker kapott egy passzot, amivel 5 yard-ot szerzett, mielőtt kilökték a pályáról. 1:03-nál jött a 3&5, Decker kapott egy screen passzot, amit a védelem nem evett meg, így csak 1 yard lett belőle. Matt Prater jött ismét és ezúttal se hibázott, 33 yard-os lett a negyedik FG-ja -> 26-7. 0:19 maradt a negyedből, amikor a Raiders elkezdett támadni a 20-ról, Palmer-t kikergette Von a zsebből és a QB végül a földre dobta a labdát, viszont egy holding miatt 1&20 következett. 0:13-nél még jött egy play, Streater kapott egy passzot a bal oldalon és szerzett 14 yard-ot. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 26-7.
























2&6-al indult a negyed, amit egy 3&6 követett, mivel egy David Ausberry felé passz lett sikertelen. 3&6-nál úgy tűnt, hogy sikerült egy -6 yard-os sack-re elkapni Palmer-t, de Champ-nél (hogyan?) holding-ot láttak a bírók és így 1&10 jött a 26-ról. Bannan jutott át szépen a falon 1&10-nél és -4 yard-on tartotta McFadden futását, de 2&14-nél egy 15 yard-os Moore elkapás 1st down-t ért. 1&10-nél Palmer kimenekült egy blitz elől a zsebből és újra Moore-nak paszolt, aki 11 yard-ot és 1st down-t szerzett. Úgy tűnt, hogy 1&10-ből megint egy Moore elkapás csinált 1&10-et, de Von ellen újra csak holding-al tudtak dolgozni és így 1&20 jött. Recce futott 5 yard-ot, de mivel ez után már csak két sikertelen passz jött Palmer-től (előbbi drop volt, utóbbit Carter majdnem elcsente), így a 47-ről jött egy punt Lechler-től, ami után Leonhard a 15-ön csinált fair catch-et. Moreno futásával indult a Broncos drive-ja, szépen átjutott a védőkön és 18 yard-ot szerzett. 1&10-nél is ő futott és szerzett 2 yard-ot. Decker csinált egy 2 yard-ot elkapást, 3&6-nál pedig Tamme felé ment egy hosszú passz, ami sikertelen lett, de mivel szabálytalan helyen értek a TE-hez, így illegal contact miatt 5 yard és 1st down járt a Broncos-nak. Moreno futott volna 1&10-nél, de -3 yard-on tartotta egy korán átjutó védő, 2&13-nál pedig csak 2 yard-os lett a futása. Időt kért a Broncos a 3&11 előtt, de így se sikerült megoldani a play-t (majdnem sack lett), Franklin ellen a holding-ot nem is kérte a Raiders. 4&11-nél Colquitt 53 yard-os punt-ját Moore a 6-on kapta el és a 14-ig hordta vissza.

7:26 maradt még a negyedik negyedből, Juron Criner kapott egy passzot a bal oldalon és szerzett 17 yard-ot és 1st down-t. McFadden futott 6 yard-ot, majd újra Criner jött egy elkapással, ami 7 yard-os lett és 1st down-t ért. 1&10 jött, Heward-Bey kapott egy passzot a bal oldalon, Carter elcsúszott és nem tudta elkapni a WR-t, Moore is elvétette a tackle-t, így a WR be tudott jutni az endzone-ba 56 yard-ot szerezve. Nekiment a 2-pontos kísérletnek a Raiders, de az nem lett sikeres, Carter javított egy kicsit -> 26-13. Onside kick-et rúgott az Oakland, ami Tamme-hoz pattogott, így a Raiders 49-éről kezdhetett támadni a Broncos 5:35-nél. Az órát kellett pörgetni és ezt Moreno futásaival tették, először 4, majd 8 yard-ot futott, így meglett egy 1st down. 1&10-nél 0 yard-os futás jött, időt kért a Raiders, 2&10-nél pedig 1 yard-ot szerzett Moreno, de Decker holding-ja miatt 2&19 jött. Moreno futott újra 3:57-nél, átjutott a bal oldalon és 15 yard-ot tudott szerezni, mire utolérték, így meglett neki a 100+ yard-os meccs. Újabb időkérés után jött a 3&5, Bay-Bay kapott egy gyors passzot és szerzett 11 yard-ot és 1st down-t. 3:08-nál Moreno futott 4 yard-ot, majd a Raiders utolsó időkérése után újra Moreno futott és szerzett 5 yard-ot. A two-minute warning előtt még a 3&1-et meg kellett oldani, ez sikerült is, Moreno futott középen és szerzett 3 yard-ot. Az Oakland 8-áról jött az 1&10 a pihenő után és így 3 térdelés elég volt az óra lepörgetéséhez. A meccs végeredménye: 26-13.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Manning: 26/36 sikeres/összes passz, 310 passzolt yard, 1 passzolt TD, 1 interception
Moreno: 32 próbálkozás, 119 futott yard, 1 futott TD, 4 elkapás, 48 elkapott yard
Decker: 8 elkapás, 88 elkapott yard
D. Thomas: 5 elkapás, 83 elkapott yard
Dreesen: 5 elkapás, 30 elkapott yard, 1 elkapott TD
Holliday: 1 kick return, 33 visszahordott yard; 1 punt return, 0 visszahordott yard
Prater: 4/4 FG, 2/2 XP (43, 34, 20 és 33 yard)
Colquitt: 2 punt, 44.5 yard AVG
T. Carter: 4+2 tackle
DJ Williams: 4+1 tackle
Adams: 3+2 tackle
Moore: 4 tackle
Miller: 3+1 tackle, 1 sack, 1 kikényszerített fumble
Bailey: 2 tackle, 1 interception
Unrein: 2+1 tackle, 1 megszerzett fumble
Brooking: 1+4 tackle

Meglett sorozatban a nyolcadik győzelem, elég magabiztosan, komolyabb veszélyben nem volt a W egy pillanatra se. A támadó oldalon ismét PM volt az MVP, de Moreno is nagyon jó volt, ahogy az elkapósor is jól dolgozott. A második félidőre a fal is összekapta magát, de azért jó lesz, ha Kuper visszatér.

A védelem végig kontroll alatt tartotta Palmer-éket, 1-2 hosszú play volt csak, de két labdaszerzés is, mindkettő jó helyen és pillanatban. Von újra nagyot alkotott, de tényleg szinte bárkit ki lehetne emelni, talán egyedül Carter volt kicsit halványabb a szokásosnál.


Az AFC West divízió állása a 13. játékhét után:

1. Denver Broncos 10-3
2. San Diego Chargers 5-8
3. Oakland Raiders 3-10
4. Kansas City Chiefs 2-11

A mieink oaklandi sikere mellett végre a Chargers is adott magáról némi életjelet, történetük során először diadalmaskodtak Pittsburgh-ben 34-24 arányban, míg a Chiefs legutóbbi legyőzője a náluk nem sokkal jobb helyzetben lévő Browns volt. A 15. játékhéten OAK-KC csoportrangadót rendeznek, a SD pedig a Carolina láthatja vendégül a Broncos baltimore-i vendégjátéka mellett.

Jön egy fontos meccs a playoff-helyezések szempontjából, a Denver Broncos (10-3) ugyanis a Baltimore Ravens-hez (9-4) látogat, akik az AFC North csoportját vezetik és a negyedik helyen állnak az AFC-ben a Broncos mögött. Van jó pár sérült a Ravens-nél, a legendás LB Ray Lewis nem jött még vissza a sérültlistáról, de Terrell Suggs még szakadt bicepsszel is pályára fog lépni. Fontos meccs, az utolsó keménynek ígérkező a szezonban, jó lenne megnyerni. Tehát a lényeg ismét:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr544968539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása