Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers basketball: Kezd összeérni a csapat

2013.01.17. 17:16 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A gyenge szezonkezdet után magára talált az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Denver Pioneers csapata, legutóbbi kilenc meccséből hetet megnyert, ebből öt konferencia-mérkőzés volt. Most erről a kilenc találkozóról írunk röviden.



Biztató játék győzelmekkel

Karácsony előtt még három mérkőzés várt a University of Denver férfi kosarasaira. Előbb december 16-án a Nebraska-Omaha látogatott a Magness Arénába, és szenvedett 82-47-es vereséget tőlünk. Elég sima volt a mérkőzés, Royce O’Neale és Chris Udofia voltak a Pioneers legjobbjai. A sophomore támadó dupla-duplával, 17 ponttal és 10 lepattanóval, míg a junior csatár 11 ponttal és karriercsúcsot jelentő nyolc assziszttal zárt. Joe Scott vezetőedző szerint a kilenc nap szünet jót tett a csapatnak, hiszen volt min dolgozni. Támadásban és védekezésben is javult az együttes játéka, és a nebraskaiak ellen rengeteg labdát szereztek a hazai játékosok, így néhány igazán könnyű kosárhoz is jutottak. A már két említett játékoson kívül Olson, Hallam, Griffin és Engesser is minimum tíz pontot dobott.

Három nappal később az akkor még veretlen Wyoming otthonában volt jelenése a coloradói együttesnek, és bár Chris Udofia 26 pontig jutott – szezonbeli csúcs –, a hazaiak 71-61-re sikerrel behúzták a találkozót. O’Neale ezúttal csak 12 ponot dobott, míg Hallam négy labdaszerzéssel jeleskedett. A Cowboysból ketten is húsz pont felett zártak, ráadásul sokkal jobb százalékkal is értékesítették két és hárompontos dobásaikat.

Ismét három nap telt el, december 22-én a Southern Utah látogatott a Magness Arénába. Ez az este Chase Hallamról szólt, aki megszerezte 1000. kosarát a Pioneers színeiben, előtte eddig ez 31 egyetemistának sikerült. A vendégek sok borsot nem tudtak a hazaiak orra alá törni, így a kétezres nézősereg sima, 72-47-es sikernek örülhetett. Hallam 11 ponttal zárt, de O’Neale, Engesser, Olson és Griffin is kitett magáért. Udofia ezúttal csak hét pontig jutott, ám kiosztott ugyanennyi asszisztot is.

„Fiatal játékosaink igen rugalmasak, jól reagáltak az új edzésmódszerekre, ennek köszönhetően egyre jobbak vagyunk” – mondta Scott, aki szerint ha ezt a javuló tendenciát fent tudja tartani a csapat, akkor ez a jövő szempontjából igen gyümölcsöző lehet.

5-1-es mérleg a konferenciában

A Louisiana Tech otthonában játszotta első konferencia-meccsét a Denver, és bár jól játszottak Royce O’Neale-ék, jó formában lévő ellenfelük otthonából pont nélkül kellett távozniuk. Pedig a másodéves támadó 18 pontig jutott a 68-60-ra elveszített találkozón, és még hét lepattanót is összeszedett. Rajta kívül még Udofia érte el a kétszámjegyűs értéket, de annak is csak a minimumát, 10-et.

„Egyre jobban játszunk, de ma este egy jó csapattól kaptunk ki. Meg kell tanulnunk nyerni úgy meccseket, hogy nem minden működik a legjobban. Ma este nem hoztuk ki magunkból a maximumot, a Louisiana pedig amikor szüksége volt, fontos kosarakat dobott” – vélekedett Scott a vereségről.

December 31. és január 12. között mind az öt konferencia-meccsét megnyerte a Pioneers, a menetelés a Texas Arlington ellen kezdődött. Az ellenfelet sikerült 35 ponton tartani a jó védekezésnek köszönhetően, a coloradóiak 50 pontjából pedig a legtöbbet, 14-et a csereként beálló, és mindössze 12 percet játszó Nate Engesser szerezte – ez karriercsúcs a fiatal tehetség számára, aki kiváló százalékkal dobott Arlingtonban. Udofia nyolc lepattanót szedett össze, O’Neale kiosztott hat asszisztott, Scott pedig a csapatmunka fontosságát emelte ki, ami véleménye szerint aznap este kiválóan muzsikált.

Az idegenbeli konferencia-meccset követően két hazai találkozó várt a Pioneersra. Előbb a Texas State együttesét sikerült Udofia vezérletével 64-53-ra megnyerni, majd a Texas San Antonio kapott ki a Magnessben 75-50-re. A TXSO ellen a 15 pontos Chris Udofia mellett Olson és Hallam is jól játszott a statisztika alapján, Scott mester pedig igazi csatáról beszélt a meccset követően.

„A Texas State mindig visszakapaszkodott a meccsbe, de minden alkalommal sikerült válaszolnunk egy labdaszerzéssel, egy hárompontossal vagy egy sima kosárral. Amikor igazán szükség volt a plusz energiára, a fiúk odatették magukat.”

A másik texasi gárda ellen Royce O’Neale DD-t ért el (10 pont, 10 lepattanó plusz öt assziszt), de nagy dicséret illeti Chase Hallamot is, aki 11 pontja mellett négy asszisztott és karriercsúcsot jelentő öt labdaszerzést produkált. A cserék közül Marcus Byrd is kiváló volt, 15 perc alatt 12 pontig jutott, ezzel csapata legeredményesebb játékosa lett az este. Ezzel a meccsel együtt legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot nyert meg a Pioneers.

A senior Chase Hallam mintha megtáltosodott volna, a következő két meccsen nagy szerepet vállalt csapata eredményességéből. Egy héttel ezelőtt az Idaho otthonába utazott az együttes, és a védekező-specialista négy labdaszerzése mellett 14 pontot dobott, kettővel többet, mint Chris Udofia. A győzelemhez kellet még O’Neale jó játéka is, aki a lepattanók szerzésében és az asszisztok kiosztásában is nagy szerepet vállalt. A Denver 55-49-re nyert.

Két nappal később a Seattle sem tudta megállítani Chase Hallamékat, aki ismét a mezőny legeredményesebbje volt 17 ponttal. Chris Udofia 15 pontja sem rossz, ehhez adott még hat gólpasszt is, míg Royce O’Neale tíz lepattanója és kilenc pontja is kellett a 64-51-es diadalhoz. Griffin a padról beállva jutott el öt reboundig, míg Love 11 ponttal zárt – ez karriercsúcs a fershman számára.

Scott szerint azért nyert együttese, mert többen is kiválóan játszottak – amit bizonyít a statisztika is –, illetve a csapat védekezése megint kiváló volt.

Holnap hajnalban a San Jose State látogat a Magnessbe, a fogadási tippek alapján kiegyenlített találkozóra van kilátás. Azért reméljük, hogy a Pioneers behúzza ezt a meccset, formáját tekintve erre minden esélye megvan.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr915023897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása