Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mountain West Championship 2013

2013.03.19. 19:58 - Filip89

Március 12-től 16-ig Las Vegas-ban, a Thomas & Mack Center-ben rendezték meg az egyetemi kosárlabdázók, Mountain West konferenciájának küzdelmeit kilenc csapat részvételével, köztük ki két coloradói intézmény legjobbjai is képviselhették magukat.
















A Mountain West konferencia végeredménye (conf W-L, összetett W-L):


1. New Mexico Lobos 13-3 (26-5)
2. Colorado State Rams 11-5 (24-7)
3. UNLV Rebels 10-6 (23-8)
4. San Diego State 9-7 (21-9)
5. Boise State Broncos 9-7 (21-9)
6. Air Force Falcons 8-8 (17-12)
7. Fresno State Bulldogs 5-11 (11-18)
8. Wyoming Cowboys 4-12 (18-12)
9. Nevada Wolf Pack 3-13 (12-18)

Az első játéknapon az alapszakasz nyolcadik és kilencedik helyezettje mérkőzött meg egymással a negyeddöntőbe jutásért, a két kis csapat rangadóját a Wyoming nyerte szoros küzdelemben 85-81 arányban a Nevada ellen, így a Cowboys találkozhatott a legjobb nyolc között a New Mexico-val.

A szerdai negyeddöntők során az alapszakaszt hatodik helyen záró Air Force Falcons ellenfele a házigazda UNLV Rebels volt. Az esélyek természetesen egyértelműen a vendéglátók mellett szóltak, de reménykedtünk benne, hogy a Sólymok legalább meg tudják nehezíteni a favoritok dolgát. Ahogy vártuk, a Lázadók hamar átvették az irányítást, és finoman szólva sem könnyítette a dolgunkat, hogy a csapat legjobb pontszerzőjét, Lyons-t két perc után le kellett cserélni térdsérülés miatt, ráadásul kényszerű okokból a kezdő center Broekhuis sem húzta sokkal tovább. Gyakorlatilag néhány perc alatt állva hagyták a mieinket, csak tisztes távolságból tudtuk követni őket, az első félidő végén már 13 ponttal voltunk lemaradva, és két meghatározó játékosunk nélkül esélyünk sem volt a felzárkózásra. A második játékrészre visszavettek a vendéglátók, a Légierő becsülettel küzdött, ennek eredményeképpen nagyjából őriztük a félidei lemaradást. A közelebb kapaszkodásra ugyan nem volt esélyünk, de jelentősen nem is nőtt a hátrány, végig jól tartottuk magunkat, és csak 72-56 arányban vesztettünk. Lyons és Broekhuis távollétében a cserepadról érkeztek meghatározó teljesítmények, a végzős Kyle Green és a másodéves Marek Olesinski egyaránt 13-13 pontig jutottak, de ennél többre sajnos nem lehetett képes a csapat.

Másik résztvevőnk, a Colorado State Rams valamivel vérmesebb reményekkel várhatta a tourney-t, a Fresno State Bulldogs csapatát mindenképpen illő lett volna két vállra fektetni, noha sérülésekből kifolyólag Green és Carr személyében két alapembert kellett nélkülöznünk. Bár esélyesek voltunk, az ellenfél nem adta olcsón a bőrét, és az első félidőben többször meglepetést tudtak okozni, rámenős játékukkal általában vezettek is, például a hosszú szünet alatt is három pontos lemaradásban voltunk. A második félidőben aztán beindult a CSU-henger, Eikmeier vezérletével egyre több pontot szereztünk, szép lassan utolértük, majd meg is előztük a Fresno State-et. Nem volt könnyű dolgunk, és messze nem játszottunk tökéletesen, de sikerült éppen elegendő pontot szerezni ahhoz, hogy az ellenfél a hajrábeli igyekezete ellenére se tudja már veszélyeztetni a biztos győzelmünket.  Végül hat pontos különbséggel diadalmaskodtunk, 67-61-re. Wes Eikmeier 18 ponttal volt a csapat legeredményesebb játékosa, őt követte Greg Smith 11 egységgel, a cserepadról Gerson Santo tíz pontot szorgoskodott össze, illetve a palánk alatt Hornung és Iverson is hasznosan teljesítettek.





















Az alsó ág elődöntője ezzel ki is alakult, a CSU ugyanis az Air Force-t búcsúztató UNLV-vel találkozott a négy között. A másik ágon is a két favorit csapat ment tovább: az első kiemelt New Mexico 59-46-ra ütötte ki a Wyoming gárdáját, míg a San Diego State a Boise State-et győzte le a vártnál szorosabb küzdelemben 73-67-re.

Másnap este a legjobb négy között a Kosok tehát a UNLV ellen léptek pályára, Green nem volt százszázalékos állapotban, de újra a kezdőben vállalta a játékot, és bíztunk benne, hogy sikerül szoros csatára késztetni a házigazdákat. Hamar kirajzolódott, hogy a hazaiak győzelemre fognak törni, csak az első öt percen tudtunk tartani a döntetlen közeli állást, később a Rebels egyre jobban elszakadt tőlünk. Eléggé akadozó volt a játékunk, legfeljebb Iverson és Eikmeier pontjaira támaszkodhattunk, akik legjobb tudásuk szerint próbáltak érvényesülni, de kevés lehetőségük volt a UNLV erőteljes játékával szemben. Öt perccel a szünet előtt már tíz pontnál is több volt a lemaradásunk, a félidő idejére sikerült némileg mérsékelni a különbséget, 20 perc után 36-42-re álltunk. A szünetben Eustachy mester bizonyára próbálta feltüzelni a srácokat, de továbbra is hiábavaló volt a legnagyobb igyekezetünk, csak átmenetileg sikerült felzárkózni, a játékrész derekánál 47-49-re közelítettük meg őket. Ennél közelebb viszont nem jutottunk később sem, a Rebels pár perc alatt újabb kosarakat szerzett, melyekre nem nagyon érkeztek válaszok, rövid idő alatt visszaállt a megnyugtató differencia. Öt perccel a vége előtt még egyszer, Eikmeier hármasával három pontra visszajöttünk, de az utolsó minutumok abszolút sima küzdelmet hoztak, a UNLV 75-65-ös különbséggel diadalmaskodott. A center Colton Iverson végig nagyszerű formában dolgozott, 24 pontnál és 16 lepattanónál fejezte be a lefújás pillanatában. Wes Eikmeier igyekezett még a kosaraival életben tartani a csapat reményeit, de 14 kísérletből mindössze négyszer volt eredményes a mezőnyből, így szerzett 13 pontot. Green csak 18 percig tudta vállalni a játékot, a megszokott nevek közül pedig ezúttal Hornung, Smith és Octeus sem alkotott maradandót, sajnos elmaradt a bravúr.

Nem jutottunk be a konferencia döntőjébe, ahol a Rebels ellenfele természetesen a favorit New Mexico lehetett. A Lobos ugyancsak magabiztosan nyerte az elődöntőjét, 60-50-es diadalt arattak a SDSU felett. A fináléban is érvényesült a papírforma, az országos ranglista 15. kiemeltje nagy csatában, de biztos különbséggel nyert 63-56 arányban a rendező ellen. Ezzel a New Mexico Lobos lett a konferencia bajnoka, de a UNLV, a SDSU és a CSU is meghívást kapott az NCAA Tournament-re.

Bizony, a Selection Sunday alkalmával kiderült, hogy a Rams egymást követő második évben képviseltetheti magát az országos torna mezőnyében. A zöld-fehérek a Közép-nyugati régióba kerültek, ahol a második fordulóban a Missouri Tigers csapatával mérkőzhetnek meg a kentucky-i Lexington városában magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra, hajnali 02:20-as kezdettel. Szurkoljunk idén is együtt a coloradói csapatért, hogy a 2012-es esztendővel ellentétben, most sikerüljön legalább egy meccset megnyernünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr425148965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.03.20. 16:57:34

jó volt a rams szezonja, egy meccset kéne nyerni a mandessen h elmondhassuk javultunk tavalyhoz

foppa21 2013.03.21. 21:02:22

jön a sport év eddigi legfontosabb meccse ma éjjel!

Tomi_Tanguay 2013.03.22. 04:40:40

nagyon jók vagyunk, sima győzelem lesz belőle

Tomi_Tanguay 2013.03.22. 04:56:52

84-72re győztünk:) jöhet a louisville!

melo15 2013.03.22. 20:44:59

elég sima volt, ennél nagyobb meccsre számítottam. szerencsére nagyon jók voltunk

foppa21 2013.03.23. 21:47:32

22:15től játszunk a louisville ellen. nincs veszítenivalónk, játszani kell és hátha összejön a csoda

foppa21 2013.03.24. 00:36:20

56-82 a vége. szerintem ennél jobban is játszottunk korábban de most ennyit hagytak. nagyon szégyenkezni nem kell, kár hogy nagy csapatot kaptunk a második meccsre


süti beállítások módosítása