Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Három piros, két gól, döntetlen a Chivas ellen

2013.08.15. 18:38 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Colorado Rapids kisebb meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a Chivas USA otthonában. Azért meglepetésre, mert a hazaiak pocsék formában vannak, míg a Rapids mindössze néhány pontra van lemaradva a Nyugati konferencia éllovasától, a rivális Real Salt Lake-től. A Chivas gyakorlatilag egy félidőt emberhátrányban töltött, de még így is egy pontot Carsonban tudott tartani. A coloradóiak egyenlítő gólját a csereként beállt Rivero szerezte, tőle talán szokatlan módon fejjel.



Chivas USA 1 v 1 Rapids

Csapat: Irwin – O’Neill, Moor, Mera (Sanchez, 46.), Klute – Sturgis, Powers (Mwanga, 75.) – LaBrocca (Rivero, 62.), Castrillon, Cascio – Brown.
Gólszerzők: Alvarez az 5., illetve Rivero a 80. percben.
Kiállítva: Farfan a 34., Bowen a 63., illetve Cascio a 49. percben.

Oscar Pareja vezetőedzőnek kisebb sérülések és eltiltások miatt át kellett alakítania a keretet az előző találkozókhoz képest, így került be a Chivas elleni kezdőbe Castrillon és Cascio is. Visszatért LaBrocca, ám Thomasra és Buddle-re ezúttal nem számíthatott a kolumbiai szakember, de ott volt a cserék között a 33 éves korábbi uruguayi válogatott Vicente Sanchez – a Bajnokok Ligája tapasztalattal is rendelkező csatár egy félidőnyi lehetőséget kapott.

Az 5. perc végén a Chivas Mera hibáját kihasználva már korán megszerezte a vezetést. A dél-amerikai védő nagyon körülményes volt, szinte a legrosszabb megoldást választotta azzal, hogy az oldalvonal mellett laposan próbált passzolni egy társának. A hazaiak megszerezték a labdát, Alvarez pedig 16 méterről szép gólt lőtt, emiatt pedig a védelem többi tagja is hibáztatható, hiszen senki nem támadta le a piros-fehér mezesek játékosát, 1-0.

Szűk húsz perccel később Mera javított korábbi hibáján, hiszen 11-est harcolt ki. Powers remekül ívelte be a labdát a jobb oldalról, a Rapids védője pedig a legmagasabbra emelkedett. Fejelni azonban már nem tudott, mert az őt fogó hazai labdarúgó kézzel beleért a labdába, amiért ő sárga lapot, együttesünk pedig büntetőt kapott. A labda mögé Brown állt, a jobb oldalt választotta, azonban gyenge és nem túl jól helyezett lövését Kennedy könnyedén védte, így maradt az 1-0-s Chivas-vezetés.

A 33. minutumban egy nagyon csúnya jelenetet láthatott a kilátogató 8221 néző: O’Neill már régen elrúgta a játékszert, de Farfan otthagyta a lábát, amiért egyből pirosat kapott. Ha a hazaiak játékosa visszanézi az esetet, valószínűleg belátja, hogy a bíró helyesen döntött. Ekkor a játék – ahogy az egész mérkőzés folyamán – nem volt valami izgalmas, egy távoli LaBrocca lövést Kennedy könnyedén hárított.

A fordulást követően hamar kiegyenlítődött a létszám: Cascio talppal érkezett, amiért sárgát kapott Penso játékvezetőtől, és mivel korábban is volt már egy lapja, ezért automatikusan felmutatta neki a bíró a piros lapot is. Ez mintha egy kicsit felpezsdítette volna a hazaiakat, hiszen a következő támadásukból könnyedén gólt is szerezhettek volna, azonban Irwin jól zárta a szöget, szépen védett egy nem túl távoli próbálkozást, majd Klute szabadított fel.

Már a 63. percben járunk – kevés helyzet után –, amikor Bowen megfeledkezett önmagáról és leköpte Klute-ot. Az asszisztens ezt helyesen szóvá tette a bírónál, aki nem habozott, ismét pirosat mutatott fel.

A Rapids ezt követően próbált mezőnyfölényt kiharcolni, de helyzetekig nem igen jutott. A 80. Percig kellett várni, amikor a csereként beállt Martin Rivero megszerezte az egyenlítő találatot. Az argentin középpályás Klute bal oldali beadását a 11-es pontról fejelte a kapu jobb felső sarkába védhetetlenül, így utóbbi szezonbeli első gólját szerezte, míg a fiatal védő a hatodik gólpasszát könyvelhette el, 1-1.

Tovább nyomott a Rapids, az újabb gól azonban már nem jött, pedig Sanchez a keresztlécet is eltalálta.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 41 pont (12-7-5)
2. Vancouver Whitecaps 36 pont (10-7-6)
3. Colorado Rapids 36 pont (9-7-9)
4. Portland Timbers 35 pont (8-3-11)
5. Los Angeles Galaxy 34 pont (10-9-4)

6. Seattle Sounders 34 pont (10-7-4)
7. FC Dallas 33 pont (8-6-9)

8. San Jose Earthquakes 30 pont (8-10-6)
9. Chivas USA 18 pont (4-13-6)

Vasárnap rangadó vár odahaza a Rapidsra, hiszen a szintén 36 pontos, de két meccsel kevesebbet játszó Vancouver Whitecaps lesz az ellenfele – a fogadási tippek alapján a coloradóiak felé billen a mérleg nyelve.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr575462369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.08.18. 22:00:23

szép volt hogy tegnap is győztünk! már másodikok vagyunk nyugaton


süti beállítások módosítása