Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Gigaszerződések és egyéb akciók az offseasonben

2010.12.02. 01:47 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt néhány hétben végre történt egy bejegyzésre való akció a Colorado Rockies offszezon eseményei között, így a sok pletyka helyett igazi konkrétumokról is be tudunk számolni. Ráadásul néhány kifejezetten érdekes igazolást is végrehajtott a csapat. Nézzük az idei első offseason reportunkat, mi mindenről lehet eddig beszámolni:






















- A napokban egy szenzációs igazolást jelentett be a csapat, mivel szerződést hosszabbtottunk a Rockies meghatározó játékosával Troy Tulowitzkival. A klasszis shortstop ráadásul hét évvel hosszabbította meg az amúgyis 2013ig élő megállapodását, vagyis az új kontraktus szerint egészen 2020ig Denverben maradhat. Tulo ebben a hét évben összesen 134 millió dollárt kereshet, ami ebben a formában a klub történetének valaha volt második legnagyobb értékű szerződése Helton egykori 141.5M/9yr megállapodása után. Tulo gyakorlatilag egész karrierjére elkötelezte magát hozzánk, a csapat pedig bizonyította, hogy a fiatal meghatározó játékosainkat szeretnénk hosszú időre a keretünkben tudni.

- Megszületett a megállapodás a szabadügyökké váló Jorge De La Rosaval is, bár a hivatalos sajtótájékoztatót még nem tudták megtartani, mivel a játékos Mexikóban tartózkodik és még nem kapott vízumot az USAba, de a héten várhatóan megérkezik, teljesítheti az orvosi vizsgálatokat és valóban megszülethet a megegyezés vele. A balos dobó szerződése alapból két évre szól garantált 21.5 millióért, de 2013ra egy player option, 2014re pedig egy team option érvényes, vagyis az összértéke elérheti a 43 millát optimális esetben. Kicsit tartottunk tőle, hogy nem sikerülhet megegyezni DLRval, mert kb tíz másik csapat versenyre kelt érte a piacon, beleértve a Yankeest, de szerencsére ő minden áron velünk képzelte el a folytatást, és a klub is hajlandó volt mélyre nyúlni a pénztárcában, hogy megtarthassuk.

- Még korábban csináltunk egy tradet az Astrosszal és oda küldtük nekik a 2B Clint Barmest a dobó Felipe Paulinoért. Barmes hét éve szolgálta a Rockiest, de az utóbbi szezonokban nagyon berozsdásodott, tavaly a kezdőből is kiszorult a fiatal vetélytársaival szemben, több játéklehetőséget szeretett volna, így ő maga is más csapatnál képzelte el a folytatást és a klub is mást szánt a posztjára. Sok sikert neki Houstonban! Paulino még fiatal dobó játékos, az elmúlt két évben kezdő volt az Astrosban, de 2009ben 3-11es, tavaly pedig csak 1-9es győzelem-vereség statisztikát ért el csapata gyengesége miatt, és a career ERAja is borzasztó, 5.83as. Meglátjuk mi lesz belőle, a rotationbe csak vészhelyzetben férhet be, de jó eséllyel longmanként számolhatunk vele, és benne van a fejlődés lehetősége.

- Szerződést kötöttünk Matt Daleyvel, de nem is lehetett kérdéses a maradása, még jövőre is aprópénzt fog keresni, 422 ezret. Bízunk benne, hogy a fiatal csere dobó stabilizálni tudja a teljesítményét jövőre és nem lesz olyan hullámzó, mint tavaly volt. Az elmúlt szezonban az első 15 meccséről 0.68as ERAt jegyzett, az utolsó 13ről viszont 9.00st, igaz sérülések is gátolták a kibontakozását, normális helyzetben komoly segítséget nyújthat a végjátékokban.

- Minor szerződést adtunk a következő két rutinos szabadügynök játékosnak: az elkapó Matt Pagnozzi és a dobó Eric Stults. A 28 éves elkapó az elmúlt két évben együtt mindössze 21 meccsen lépett pályára a Cardsban, inkább a Triple-A mezőnyben cirkált és nálunk sem várhat rá más szerep, hacsak nem verekszi be magát major backup catchernek. A bal kezes Stults 2006-09ig a Dodgers kezdő dobója volt, összesítve 8-10 W-Lre és 4.84es ERAra volt képes, majd a tavalyi szezont a japán bajnokságban töltötte és ott is mérsékelt számokat hozott. Egy próbát megér, ha pedig nem tud a Spring Training alatt bekerülni a 25ös rosterbe, akkor vissza igazolhat a Hirosima csapatához.

- A tavalyi szezon közben megszerzett lejáró szerződésű csere dobók maradása egyre valószínűtlenebb, mivel eddig még Octavio Dotellel és Manny Delcarmennel sem tudtunk megállapodni. Pozitívum, hogy ha Dotel más csapathoz aláírna, akkor az egy picket jelentene nekünk az első kompenzációs körben a 2011es draftra.

- Elbocsátottuk szerződéséből a bullpenünk egykori meghatározó alakját a sérült Manuel Corpast. A panamai dobó egykor a csapat magabiztos closere volt, tavaly azonban meglehetősen hullámzó évet csinált, amely egy súlyos könyök sérüléssel fejeződött be, ráadásul Tommy John műtétre van szüksége, ami nagyjából egy-másfél éves felépülési idővel jár. A klub pedig nem kívánta Corpast a 40es keretben tartani a teljes 2011es szezonon át, amikor legkorábban majd csak a 2012es bajnokságban játszhat, így szabadon igazolhatóvá tette őt egy olyan csapatnak, akinek van lehetősége várni a hosszú felépülésére.

- Hozzátettünk öt tehetséges fiatal játékost a 40 fős keretünkhöz, akik jövőre nagy eséllyel legalább a Colorado Springsben játszhatnak. Közülük a legnagyobb tehetség a két ifjú elkapó Jordan Pacheco és Willin Rosario, rájuk jó lesz odafigyelni a farmcsapatnál, mert komoly jövőt jósolnak nekik. A másik három ember mindegyike jobbos dobó, név szerint Bruce Billings, Cory Riordan, Casey Weathers.

- Az offseasonben természetesen továbbra is sok felvetést lehet hallani több irányból, a legbiztosabbnak az tűnik, hogy a Rockies még egy jobbos infieldert és egy megbízható meccs végi relievert szeretne igazolni. De keressük a lehetőséget arra is, hogy az ötös rotationt egy újabb komoly névvel erősítsük meg. Jelenleg túl sok az opció és túl kevés a konkrétum, de reméljük hamarosan sikerülhet végre hajtani a kívánt erősítéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr392487517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.12.02. 03:44:23

állítólag nagyon komolyan érdeklődünk berkman iránt

foppa21 2010.12.02. 16:29:24

@Tomi_Tanguay: miért giga szerződésEK? csak tulo a giga:-D

Tomi_Tanguay 2010.12.02. 18:57:55

szerintem DLR is az:) dobó évi 10 milla felett már giga:D

foppa21 2010.12.02. 22:03:33

ja jó végülis igazad van, mert nem kis pénzt kapott ő sem

Black_Adder 2010.12.03. 00:00:33

Baseballban milyen fizetési sapka van?

StormST 2010.12.03. 08:01:25

Jön Jose Lopez. Egy minor league RHP-t adtunk érte, bizonyos Chaz Roe-t.

Annyira nem ismerem a srácot Vélemények?

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.03. 08:22:59

@Black_Adder: semmilyen lényegében. Valami összeg van ami felett luxusadót kell fizetni de azt csak a Yankees szokott. Ők kb 150 milliós payrollal dolgoznak, a Marlins meg a Rays meg kb 50 milla. Tulajfüggő. Mi olyan 90 körül szoktunk lenni
@StormST:
Kb minden infield helyen eljátszik. Tavaly nem volt jó éve, de képes 20HR 70-80RBI szezonra. Viszonylag jó védő. Vsz ő lesz a 2B. Roe meg prospect. Első körös volt, de 6,00+ ERAje volt tavaly ami nem túl jó fejlődés.

StormST 2010.12.03. 08:25:01

@haromt: :) OK, köszi a választ.

Renck azt is írta, hogy Stewart helyén is feltűnhet, ha ő nem produkál jól, de a 2B kezdő helye mindenképpen valószínűsíthető.

Mora így viszont mindenképpen kiesik a jövő évi keretből szerintem...

Tomi_Tanguay 2010.12.03. 09:02:17

nem cap van, hanem luxus adó, ami határa idén 170milla, jövőre 175. és tényleg csak a yankees van felette minden évben:D

én örülök lopeznek, szerintem ezt jól csináltuk!

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.03. 14:44:10

ha a szerződések érdekelnek akkor marci oldalát tudom ajánlani. legjobb
www.theamazins.net/payrolls/

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.03. 14:44:59

Tavaly elég gyatra volt Lopez, de bízunk benne, hogy nálunk visszanyeri a formáját. Most már kezd tetszeni az infield, Berkman-nal közel tökéletes lenne.

1B: Helton, (Berkman?)
2B: Lopez, EYJR (aki lehet OF is)
SS: Tulo
3B: Stewart, Herrera (aki lehet 2B és SS is)
Plusz még Nelson vagy Gomez is bevethető az utóbbi három poszton.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.03. 14:47:48

Ja, mondjuk catcher poszton igazán csinálhatnánk valamit, nem értem mit akarunk. Az Iannetta-Pagnozzi párostól nem sokat várok, ill. szerintem Pacheco-val is korai lenne még számolni.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.03. 15:15:36

nem lesz itt catcher szerzés. max valami backup. sőt. szerintem ez a lopez deal előkészítette azt, hogy elcseréljük Stewartot egy SP-re.
Berkman tud RF-et is játszani egyébként. sőt szeret is. ha megszereznénk vsz ott lenne.
nekem egy ilyen csapat tetszene
ubaldo-dlr-megszerzett SP-hammel-chacin
ianetta-helton-herrera-tulo-lopez-cargo-fowler-berkman

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.03. 18:48:23

Ez az utóbbi összeállítás tényleg elég jól nézne ki.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.04. 00:49:50

“I wanted to be here,” De La Rosa told the Denver Post today as his contract became official.

“I know people ask me all the time about pitching in Coors Field. I have always liked it even when I was a visiting pitcher with Milwaukee and Kansas City,” De La Rosa said. “I like the city, the team. I believe we can win.”

Tomi_Tanguay 2010.12.04. 19:58:56

cargoval és ubaldoval is elkezdtünk tapogatózni egy giga hosszabbitásról. mindkettőnek olyan 7év 80milla nézhet ki:D de majd meglátjuk még mi lesz velük annyira nem kell sietnünk

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.04. 23:31:07

Berkman Cards. Beszoptuk...

CarGo ügynöke Boras. Ami elég nagy szopás. Nem kell sietni vele. évi 10-12 alatt nem fog aláírni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 00:31:14

A fasz verné ki a szemüket. Berkman nagyon illett volna hozzánk. :(

Tomi_Tanguay 2010.12.05. 15:31:53

kellemetlen mert ő lett volna a legjobb kiszemelt a posztra:(

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.06. 02:10:59

lehet mégis jön catcher. ráadásul az egyik kedvencem, Russell Martin a dodgerstől. A másik opció Bengie Molina. A liga leglassabb játékosa :D Viszont tavaly ütött egy cyclet :D

Tomi_Tanguay 2010.12.06. 16:03:30

ez nem sokat jelent, mert nálad az emberiség 99.99%a ebbe a kategóriába tartozik:D
martint sose szerettem ellenfélként, de kurva jó játékosnak tartom

Tomi_Tanguay 2010.12.06. 22:13:43

olvastam pár nevet, akik iránt érdeklődünk
late inning reliever: crain, gregg, rauch, guerrier.
ütő: OF willingham, IF cantu
catcher: bengie, martin, és rony paulino akit tracy ismer pittsburghből

meg egy LOLság: werth $126M/7yr to nats:D

Tomi_Tanguay 2010.12.07. 10:29:06

tracy rosszul lett és kórházba vitték. egyelőre nem tudni mi történt, kivizsgálják őt.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.07. 15:39:30

Ty Wigginton szinte biztos hogy jön. Righty ütő. 1-2-3B-t tud játszani. Nem egy contacthitter de Heltonnal megosztva jó lehet. És rutinos.

Az SP ügyek elhaltak. Rich Hardent hoznánk ami annyira nem tetszene.

Viszont sok RP-vel szóba hoztak. Jenks, Crain, Gregg, Feliciano. Ezek kb mind jók lennének

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.07. 16:39:44

meg is van a deal Ty Wigginton-nal 2 év 8 milla és opció 2013-ra

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.07. 16:44:40

Cantu-nak jobban örültem volna, de talán az már sok lett volna Lopez mellé, szerintem nem jártunk rosszul így sem. :)

Mit szóltok, hogy Adrian Gonzalez és Mark Reynolds is kiment a divízióból?

+
Right-hander Aaron Harang and the Padres finalized a $4 million, one-year contract.
:D

Tomi_Tanguay 2010.12.07. 17:19:39

mora helyére kellett valaki, szerintem pont azt tudja játszani, amit mora tavaly. jól jött.

tracy a kórházban pihen, még nincsenek hírek róla hogy mi baja van

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.07. 18:24:45

Igazából inkább Giambi helyére jött. Sokat lesz pályán 1B-ben, ami jó. Botrányos az OBP-je, de egy 20-25 homáros szezon benne van, főleg a Coors fielden. Helton-nál ez a szám még ha állandóan játszana, sem menne 10 fölé nagyon már sajnos.

Reynolds nem egy akkora szám Slugger, de kurva szar az AVG-je. Gonzo-t nem sajnálom hogy elment, bár 3 nagyon jó prospectet kapott érte a Padres. Ők nagyon kicsi payrollal nyomulnak, szóval várható hogy nem tudnak megtartani egy ilyen sztárt.

Harang meg kurva szar és sanszos hogy nem fog beférni a sok fiatal tehetség mellett a rotationbe. Már a Redsnél is kiszorult, pedig ott sem voltak túl veretes nevek előtte.

Tomi_Tanguay 2010.12.07. 19:21:57

én 7.5Mt olvastam willingtonra:D
reynolds ratyi, 10 ABből van két ütése, abból az egyik HR. ennyi:D
gonzalez távozásának örülök, szerintem gyengébb lesz jövőre a padres.
annyira a giantstól se félek, jól lesznek lakva véletlen nyert WSel. szerintem a dodgers lesz a legnagyobb riválisunk megint,összeszedik magukat a tavalyi szar év után
már várom a szezont de még mindig kurva messze van a ST:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.08. 01:24:12

Elvileg Tracy-t már kiengedték a kórházból.

Tomi_Tanguay 2010.12.08. 13:17:17

igen tracy már otthon van
phillips aláirt az indianshoz, sztem őt is megtarthattuk volna backup catchernek
ronny paulinot akarjuk csere elkapónak, de a mets esélyesebb neki
szóba került hogy hoznánk egy rutinos backup SSt ha tuloval történne valami mint tavaly, pl ryan vagy everett
Top draft pick Kyle Parker must inform the Rockies by Jan. 15, if he’s leaving football and reporting to spring training. If he remains on the Clemson gridiron, per his contract, he would begin forfeiting chunks of his signing bonus.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.08. 17:08:06

Paulino már alá ís írt a Mets-hez. Martin miatt aggódunk a tavalyi sérülése után, és Molina se valószínű, szóval catcher nélkül maradhatunk.
Viszont szóba hoztak egy olyan lehetőséget is, hogy trade-elnénk Michael Young-ért a Rangers-hez, szerintem nem túl reális.

Tomi_Tanguay 2010.12.08. 19:19:00

lehet hoppon maradunk a catcherekkel. olivo még mindig FA

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.09. 09:11:35

Azt tervezzük, hogy CarGo kap egy 100 millió körüli 6-7 éves szerződést. Bár Boras nem tudom mit fog szólni hozzá. :D

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.09. 13:27:48

Nem fogunk idén adni semmit CarGo-nak. fasság is lenne egy kiemelkedő év után hozzávágni garantált 100 millát, úgy hogy még 2 évig biztos a miénk.

A mostani próbálkozásunk Leo Nunez a Marlins closere. Legalább is néha closere. A backup catchernél aggasztóbb, hogy még mindig Cook van a rotationben és nem valami megszerzett SP.

Tomi_Tanguay 2010.12.09. 13:27:51

ma vagy holnap lesz egy új offseason írásom

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.09. 14:22:49

@haromt: Tulo-val is ráértünk volna még.
CarGo pedig a következő szezon után arbitration eligible lenne.

Tomi_Tanguay 2010.12.10. 11:16:52

olivo a marinersbe igazolt. végképp kihuzhatjuk.mostmár sztem biztos hogy iannetta lesz a starting catcher és csak valami backup jön mögé
a diven belül pár érdekesség:
padilla->dodgers
a dbacks megszerezte dukeot


süti beállítások módosítása