Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Dél-keleti túra után

2010.12.12. 17:02 - Filip89

Az elmúlt időszakban a Colorado Avalanche egyesülete zsinórban hat mérkőzést játszott le a Dél-keleti divízió öt csapata ellen, és a kezdeti nehézségek után végül két szép sikerrel zártuk a szokatlan ellenfelekkel szembeni kisebb kitérőt. A denveri hokisok ezzel továbbra is őrzik pozitív mérlegüket, és harcban állnak a rájátszás-helyekért, de sajnos - ahogy az elmúlt hetekben már megszokhattátok - újabb sérülésekről vagyunk kénytelenek beszámolni.

Legutóbbi beszámolónk óta az első meccset még hazai környezetben november 30-án vívtuk, melyen hosszabbításban 3-2-re vesztettünk az Atlanta ellen; ezután keltünk útra, s múlt pénteken 2-1-es hosszabbításos vereséget szenvedtünk a Carolina-tól; majd másnap 6-5 arányban kaptunk ki a Tampa Bay otthonában; ezt követően most kedden a Florida ellen 4-3-ra maradtunk alul OT-ban; pénteken pedig 4-2-re diadalmaskodtunk az Atlanta vendégeként; míg legutolsó alkalommal szombaton 3-2 arányban vertük a Washington együttesét.


- Miután a sérülések következtében elfogytak mellőle az állandó társak, Stastny meglehetősen magára maradt az első sorban, de egyedül is rendre képes keményen harcolni, és a változó sortársak jelenlétében is egészen eredményes, meccsről meccsre oda teszi magát, remek támadóhokit produkál, bárki is játsszon éppen mellette. A Dél-keleti kitérő hat találkozóját hat ponttal zárta, az utóbbi négy meccsből háromszor eredményes volt, a Tampa Bay ellen kifejezetten szép akcióból talált be, egy tucat góljával immár a legeredményesebb a csapaton belül, míg 29 meccset követően 28 pontot regisztrál. Az utóbbi időben Jones gyakran tűnt fel a társaságában, de a viszonylag sok, meccsenkénti 18-20 perc, játéklehetőség ellenére megrekedt a pontszerzésben, utoljára csak a Thrashers elleni első találkozón köszönt be, azóta mindössze egyetlen assziszt jutott neki, még úgyis, hogy tulajdonképpen a mezőnyben mutatott játékával nem igazán lehettünk elégedetlenek, a kapu előtt azonban újabban rendre megtorpant. Az utolsó néhány meccsen Yip egészítette ki a legfelső hármast, aki az utóbbi időben alaposan megjárta a hadak útját, sorozatos gyenge szereplése után egy meccsre kiültettük őt, majd visszatérése után Atlanta-ban és Washington-ban egyaránt lendületes játékra volt képes. Sacco mester igyekszik jobb teljesítményre sarkallni a szertelen másodéves szélsőt, aki talán átérzi a nevelés súlyát, és vissza tudja nyerni a legjobb formáját.




















- Ideje nagyrészében a második sort erősítette a közelmúltbeli csereüzlet alkalmával megszerzett Fleischmann, és hamar megszerezte első pontjait a denveri együttes színeiben. A carolinai bemutatkozása ugyan meglehetősen szerényre sikeredett, másnap a Bolts ellen már elég jól elkapta a ritmust, és két assziszttal bizonyította, hogy lehet rá számítani. Első gólját az Atlanta-nak ütötte, amely az eddigi legjobb mérkőzése volt nálunk, hiszen 1+1-gyel zárt, és remek teljesítményt nyújtott. Ugyan még a beilleszkedés stádiumában van, akadnak jó pillantai, amelyek mindenképpen bizakodásra adhatnak okot, hogy eredményes játékos lehet belőle az Avs-ben. A sor centere, az ifjú Duchene folytatja felemelkedését, és nem túlzás azt állítani, hogy klasszis formában játszott az utóbbi meccseken. Az előző bejelentkezésünk óta további hat pontot regisztrált, és a gólcsapot is alaposan kinyította, például november 19-től december 7-ig volt egy olyan kilenc meccses időszaka, melyen belül hét mérkőzésen is be tudott találni. Emellett pedig minden egyes alkalommal becsülettel harcol, hihetetlenül intelligensen játszik, a játék minden elemében hasznossá tudja tenni magát, káprázatos technikai megoldásai és helyzetfelismerő képessége pedig egyszerűen élményszámba megy. Az utóbbi időben a legszebb találatát a Thrashers bánatára érte el, jelenleg 29 meccs után 27 ponttal bír. A másik cseh szélső, a rutinos Hejduk is három góllal zárta a Dél-keleti meccseket, tovább tart a nagyszerű formája, elképesztő lendülettel veti bele magát az akciókba, a kapu előterében pedig gyilkos formában értékesíti a lehetőségeit, ahogy tette ezt nemrég a Canes ellen lőtt gólja alkalmával. Sajnos, pénteken összeszedett egy lágyékhúzódást, így a Capitals elleni meccset ki kellett hagynia, és lehet, hogy a következő néhány találkozó helyett is további pihenésre lesz szüksége.

- A feljebbi sorokat ért megtizedelések révén átmenetileg Winnik-et is kipróbáltuk az első-második trióban bevetni, de nem igazán hozta a kívánt eredményt a szokatlan váltás, így rövid időn belül visszakerült a megszokott helyére, a harmadik sor bal szélére. Szerencsére nem kellett egyetlen meccset sem kihagynia a legutóbbi kisebb láb sérülése után, és valamennyi alkalommal számíthattunk rá. Az elmúlt időszakban is rendre kemény munkát végzett a letámadások és az emberhátrányok alatt, az utóbbi idegenbeli meccseken három asszisztot regisztrált, illetve sorozatban hat meccsen zárt pozitív plusz/mínusz mutatóval, mielőtt legutóbb a Caps ellen semleges maradt volna, ezáltal feljavult összetettben +3-ra. A másodéves O'Reilly rendszeresen rettentő hasznos mezőnymunkát hoz, még ha nem is annyira látványosak a cselekedetei, mint a korábbi hetekben. Nemrégiben megszerezte a második találatát az évben, amikor a Panthers ellen volt eredményes, jelenleg állandó párjához hasonlóan ugyancsak +3-nál jár. Mostanában a legtöbbször Porter tűnt fel mellettük, miután az első és a második sorban képtelen volt megragadni. Az egykori Hobey Baker-díjas támadó teljesítménye jelentősen visszaesett azok után, hogy november közepén volt egy remek gólszerző sorozata, és a minap a fővárosban egy kilenc meccses pontnélküliséget szakított meg egy assziszt által. Ugyan a küzdésére nem lehet panasz, a palánkok mellett kifejezetten hatékony tud lenni elöl-hátul egyaránt, az adódó gólhelyzeteit képtelen gólra váltani, és ez meglehetősen negatív fényt vet a megítélésére.

- A többi támadó közül egyértelműen Mauldin hozza a leghasznosabb produkciót, átmenetileg feljebbi sorokban is feltűnt, és bárhol is játsszon éppen, mindig csupaszív produkcióra képes, emberfeletti munkát végez PK-ban, és a letámadásokban is rendre odateszi magát. Pénteken egy pazar emberhátrányos góllal sokkolta az Atlantát, mellyel a szezonbeli negyedik, egyben második létszámhátrányos találatát jegyezte. Dupuis rendíthetetlenül, csendben minden egyes alkalommal hozza a tőle megszokott stabil teljesítményt, igazi húzóember lett a kevés lehetőséghez jutó negyedik sorban és emberhátrányban is egyre többet tudunk profitálni belőle. Ráadásul legutóbb a Tampa ellen szerzett egy újabb találatot, ami már a harmadik volt tőle az évben. McLeod ugyan egyetlen pontot sem szerzett az elmúlt hat meccsen, a rá kiosztott 5-10 percek alkalmával folyamatosan kemény fizikai játékra képes, úgy látszik idén az edzői stáb leginkább a piszkos munkát bízta rá, és efelől nem is marad adósa senkinek. Közel egy hónapon át nem volt verekedése, de a Caps ellen Bradley-vel újra megmérettette magát, idei hatodik bunyóját lebonyolítva. Ezzel továbbra is tartja magát az "értelmiségi" társaságban, hiszen Konopka és Avery mögött dobogós a büntetésperceket tekintve ligaszinten 99 minutummal. Két mérkőzés erejéig bevettük már Koci-t is, amikor vagy nem volt más csatár az aktív keretben, vagy éppen Yip nevelő célzattal mellőzve volt, de a szokásos semmittevést nyújtotta mindkét alkalommal, a Panthers ellen ráadásul 1:10 perc alatt képes volt mínuszban végezni, szerencsére azonban idén nem ragaszkodunk görcsesen a játékához, és a meccsek jelentős részében csak tartalékként számolunk vele.



- A védelem rengeteg kritikát kapott az utóbbi időben, mivel Hannan távozása óta még inkább labilissá vált az amúgy sem túl veretes hátsó alakzatunk, de az előző két mérkőzésen már egész jól sikerült ráncba szedniük magukat a bekkeknek. Liles változatlanul kiegyensúlyzott formában teljesít a folyamatos, rengeteg játéklehetőség mellett, nagyszerűen irányítja a hátsó alakzatot, és amikor szükség van rá, a támadásokba is képes beszállni, már 26 pontos az idényben, miután legutóbb a Florida ellen volt egy 1+1-es meccse. Ugyanakkor a tampai találkozón rá nem jellemző módon, kissé elvesztette a fejét, és összeszedett egy fegyelmi büntetést. A másik név, aki mostanában kitűnően teljesít, az egyértelműen az újonc Shattenkirk. A 21 éves védő rendkívül eredményesen játszik estéről estére, a defenzív játéka egyre stabilabb, nagyon jól őrzi az ellenfél csatárait, és a támadó kvalitásait is rendre képes megcsillogtatni. Bár nemrégiben megszakadt a kilenc meccses pontszerző szériája, azóta sem lankadt a formája, és annak ellenére, hogy a Panthers-meccsen csak -2-t ért el, a Washington kárára újra két ponttal sújtott le, beleértve a nagyszerű találatát is. Jelen állás szerint ötödik az NHL-es újonc pontlistán, annak ellenére, hogy az első tíz meccset még a farmbajnokságban töltötte, s 18 mérkőzés után 16 pontos, éppen annyi, mint az 1/1-es draftolt Taylor Hall 28 összecsapás alatt. Még a megbízhatóbbak közé tartózik O'Byrne is, aki egyre jobban be tudott illeszkedni a csapatba, és 20 minutumokat játszva is képes a hatékony védekezésre, gyakorlatilag a csapat egyetlen igazi fizikális bekkjeként előszeretettel használja ki a testi adottságait, és a plusz/mínusz mutató terén szintén az egyik legjobb védőnk volt mostanság. Az új szerzemény Hunwick kissé lámpalázas volt az első meccsein, és bizony hátul többet ártott, mint használt, viszont a támadásokat megfelelően segíti, Avs-mezben az első pontját a Tampa ellen hozta, és az utóbbi néhány alkalommal már a saját kapuja előterében is egyre bíztatóbb teljesítményt tudott nyújtani, remélhetőleg folytatódhat a javulása, és megállja a helyét a csapat kékvonalán. A csapatkapitány Foote-tal került párba, és jónéhányszor bizonytalankodtak mostanában, a rangidős karmester sincsen túl nagy formában a legutóbbi visszatérése óta, a kapuja előterében rendszeresen körülményes, lassú, és bár kevesebbet tartózkodik a pályán, mégis gyakran negatív tartományban zár, sajnos egyre inkább kezd eljárni az idő felette. Quincey mostanában sem igazán találta a helyét, voltak ugyan jobb mérkőzései, de változatlanul képtelen levetkőzni a gyermeteg hibáit, amik rendre jellemzik a védekező játékát. A floridai meccsen végre valahára megszerezte idei első pontját egy gólpassz formájában, azonban a Caps ellen balszerencséje volt, és egy palánknak való nekiütközéskor váll sérülést szenvedett az első harmadban, és nem is tudta már folytatni a játékot, így könnyen lehet, hogy ismét kihagyásra számíthat. A másodéves Wilson a sorozatos gyengélkedése okán a közelmúltban három mérkőzésről is a mellőzés sorsára jutott, a washingtoni visszatérésekor viszont mintha csak kicserélték volna, rettentő keményen játszott, öt ütközést vitt véghez, s mi több, még az évadbeli első találatát is megszerezte +2-es teljesítménye közben, ezzel talán lassan visszatalálhat a tavalyi formájához. Holos néhány meccsen tartalékként a keret tagja volt, de a bekkek visszatérése után ismét a clevelandi fiókcsapat felé vette az irányt.

- Anderson visszatérhetett a csapat kapujába, és azóta már négy meccsen rendelkezésre tudott állni. Előbbi két alkalommal még csak hosszabbításos vereséget harcolt ki vele a csapat, ám az utolsó két mérkőzésen már újra klasszis formában védett, a Thrashers ellen 24, a Capitals ellen pedig egyenesen 40 lövést hatástalanítva szállított győzelemeket. Remélhetőleg most már a sérülések el fogják kerülni, és képes lesz tartani a hibátlan teljesítményt, a statisztikái egyre jobbak, hiszen 91.3 %-os védési hatékonysága mellett 2.75 kapott gól átlagot jegyez éves szinten. Budaj is kapott két meccset mostanság, ám az Atlanta elleni hazai derbin a 28/31 ellenére csak egy pontot szereztünk, míg a Bolts ellen 39 lövést kapva hatszor kapitulált, akkor neki sem volt túl jó meccse, de aznap a védelem is jelentősen alulmúlta magát.



- Sérültek: A két agyrázkódásos páciensünk állapotával kapcsolatban nem tudunk javulásról beszámolni, Mueller és Cumiskey változatlanul érzi a probléma tüneteit, addig pedig képtelenek elkezdeni a korcsolyázásokat, vagyis egyhamar még mindig nem várhatjuk vissza őket. Galiardi a csuklótörés után már egyre intenzívebb tréningeken vesz részt, most már talán a visszatéréstől sem sok választhatja el őt. Stewart ugyancsak egy kéztörésből lábadozik, de rá néhány hetet még biztosan várnunk kell. A térdével bajlódó Van der Gulik jövőjét egyelőre szintén bizonytalanság övezi. Most pedig könnyen lehet, hogy Quincey és Hejduk is csatlakozhat hozzájuk a fentebb már ismertetett nyavalyákból kifolyólag.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 15-8-4, 34 pont (27 meccs)
2. Colorado Avalanche 15-10-4, 34 pont (29 meccs)
3. Minnesota Wild 13-11-4, 30 pont (28 meccs)
4. Edmonton Oilers 11-12-5, 27 pont (28 meccs)
5. Calgary Flames 12-15-3, 27 pont (30 meccs)

A Canucks továbbra is meglepően hullámzóan teljesít, így tartani tudjuk velük a lépést az ötösfogat második helyén, és a Wild sem igazán hajlandó leszakadni rólunk. Az Oilers remek formát kapott el az elmúlt időszakban, ezzel megelőzték a riválist Flames-t, de a két albertai alakulat továbbra is messze le van maradva a többi nyugati együttesről, mindössze a 14-15. helyet foglalja el a konferenciában.

A következő mérkőzéseink:

Jövő kedd, 03:00: Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks
Jövő csütörtök, 02:30: Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche
Jövő szombat, 03:00: Colorado Avalanche - Ottawa Senators
December 20., hétfő, 02:00: Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
December 22., szerda, 03:30: Colorado Avalanche - Los Angeles Kings
December 24., péntek, 03:00: Colorado Avalanche - Minnesota Wild

Ezt követően az elmúlt hetek fárasztó utazásai helyett végre visszatérhetünk Denver-be, és a soron következő hét találkozó közül hatszor a Pepsi Center jegén léphetünk pályára. Az egyetlen idegenbeli mérkőzést a közeljövőben a Chicago ellen vívhatjuk a jövő héten, akikkel előtte idehaza is megmérkőzünk, ezen kívül még két Kelet-kanadai együttes és néhány rivális is ellátogat a Sziklás-hegységbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr372510789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.12. 18:00:05

jó videókat sikerült kiválogatni! meg a cikk is faszás lett!:-)

Tomi_Tanguay 2010.12.13. 14:24:32

a mcleod video a legjobb:D ritkán bunyózik de akkor nagyot

foppa21 2010.12.13. 16:10:53

@Tomi_Tanguay: mcleoddal kapcsolatban annyira nem értek egyet a cikkel, mert én többet várnék tőle. a játékban alig csinál valamit, csak néha ütközik párat pedig a koronggal sem lenne ügyetlen. pl 2éve sokkal jobban tetszett a játéka.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.13. 20:24:57

@foppa21: Mi hiába várunk többet, hogy ha edzői stáb ezt bízta rá. Már pedig minden jel arra mutat, hogy Sacco csak a fizikai hokiban számít rá.

milo_hedgie#23 2010.12.13. 21:22:10

remélem otthon is eredményesek leszünk

Tomi_Tanguay 2010.12.13. 22:02:34

a mai meccset tuti nézem a chicago ellen. nem lesz más éjjel meg velük mindig jó meccseket szoktunk játszani:D

Tomi_Tanguay 2010.12.14. 05:47:52

7-5re basztuk a bajnokot. mondtam hogy izgalmas lesz:D

foppa21 2010.12.14. 12:18:36

de szépen megvertük őket, pedig egy szabálytalan góllal vezettek és még forditani tudtunk a végén. csodálatos volt!:-)
ennyit a nagy kamu bajnokról:-D

melo15 2010.12.14. 18:36:17

tényleg nagy győzelem volt! szép csak így tovább :)

Tomi_Tanguay 2010.12.15. 20:44:23

na hát ezt a meccs kihagyhatatlan az előző őrület után:D bár gondolom most nem olyan jó, nem lehet már űberelni

foppa21 2010.12.15. 21:32:04

kiváncsi leszek mi lesz a mai meccsen. de kétlem, hogy még 1x megtudjuk lepni őket

foppa21 2010.12.16. 05:06:16

4-3ra győztünk! óriási volt! fleischmann mesterhármas!!!:-D

Tomi_Tanguay 2010.12.16. 13:52:23

ilyen áron nem kellett volna hogy stastny is odavesszen:(

foppa21 2010.12.16. 19:20:41

van már új hír stastnyről?

foppa21 2010.12.17. 05:34:44

@Filip89: galiardi visszajön, stastny kiesik...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.17. 06:01:09

Rycroft tegnap este az Altitude-on Spezza-ról: “He’s a wimp. He doesn’t want to go in the corners. He wants easy points.”
lol :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.17. 17:41:30

A ma éjszakai menetrend:
- 02:00 Milwaukee Admirals - Lake Erie Monsters (AHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - Ottawa Senators (NHL)
- 03:30 Colorado University - Citadel University (NCAA)

foppa21 2010.12.17. 18:09:07

hát ezt tényleg hozni kéne:-)
remélem a galiardi, stastny, hejduk hármasból legalább egy-kettő tud játszani és nem lesz megint 8 sérült a csapatban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.17. 20:09:29

Galiardi visszatér, Stastny és Hejduk viszont nem játszhat.

foppa21 2010.12.17. 20:48:38

@Filip89: legalább a három közül az egyik játszik

foppa21 2010.12.18. 05:51:17

megint őrült meccset játszottunk. 6-5ös győzelem hosszabbításban! duchene fejezte be megint két gólt lőtt! hihetetlen a gyerek, meg az egész csapat félelmetes:-)

Tomi_Tanguay 2010.12.18. 13:27:23

nem voltunk most igazán jók, de annyit hoztunk amennyi kellett. győzelmet pedig nem kell magyarázni

foppa21 2010.12.18. 17:09:24

mikorra várható az új helyzetjelentés mester?

foppa21 2010.12.18. 18:58:22

@Filip89: rendben, nem sürgetlek, csak már várom:-)

milo_hedgie#23 2010.12.18. 21:31:51

na látom,már mcleod is megsérült,szuperül nézünk ki,folyamatosan váltják egymást az emberek és mindig van 6-8 sérült...


süti beállítások módosítása