Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Már csak két mérkőzés van hátra

2011.04.11. 22:01 - -Zephyr-

Sűrű volt a Denver Nuggets április hónap eleji programja. Elseje óta, tíz nap alatt hat mérkőzést játszott a csapat. Ebben az időben több komoly rangadóra is sor került, hiszen pályára léptünk többek között a Dallas, a Lakers és az Oklahoma ellen is.



















E hónap első napján Sacramentóban szerepelt a csapat. Ez a mérkőzés amolyan felfogható volt amolyan visszavágónak is, hiszen két nappal korábban is összecsaptak a csapatok, akkor a Kings látogatott Denverbe. A mérkőzés elején egy kicsit beragadt a felek, sem támadásban sem védekezésben nem találtuk a ritmust. A második negyedben már javult a játékunk, rögtön a negyed elején sikerült feljönni a hazaiakra. Az egyenlítés után a vezetést is sikerült átvennünk, de a szünetre a Kings mehetett három pontos előnnyel. A nagy fordulatot a harmadik játékrész hozta. A szünet után nagyon elkaptuk a fonalat, Nené, Afflalo, Gallinari és Martin remeklésének köszönhetően megfordítottuk az állást, és az utolsó felvonást megelőzően tíz pont fölé tornáztuk az előnyünket. Az utolsó negyed első felében tovább nőtt a különbség, így a vége már sima volt. 99:90-re magabiztosan nyertünk Sacramentóban. A kezdő magas embereink, Martin és Nené is jól játszottak. Nené 12 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát jegyzett, Martin 14 ponttal vállalt részt az újabb győzelemből. A cserepadról ezúttal Felton volt kimagasló, a Kinckstől érkezett irányító, 17 pontot szerzett a mérkőzésen, Andersen játékát is érdemes kiemelni, 10 ponttal és 3 blokkal szintén remekül teljesített.

A sacramentói összecsapás után maradtunk Kaliforniában, a következő fellépés azonban sokkal nehezebbnek ígérkezett. A soron következő ellenfél a Los Angeles Lakers volt, Kobe-ék remek formában várták a mérkőzést, hiszen sorozatban kilenc győztes találkozó volt a hátuk mögött. Afflalo nem tudta vállalni a játékot, a pótlására Chandler került be az első ötösbe. A mérkőzés első negyede szoros játékot hozott, egyik csapat sem tudott ellépni a meccs elején. A második játékrész végén a Lakersnek volt egy jobb időszaka, ennek köszönhetően a hazaiaknak sikerült néhány pontos előnyt kicsikarniuk. A nagyszünetben rendeztük a sorainkat, majd a harmadik menetben ledolgoztuk a hátrányunkat. Ebben a negyedben aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó negyedre pedig döntetlennel fordultak. A mérkőzés utolsó öt percén belül sikerült érvényesíteni az akaratunkat. Ebben az időszakban elléptünk egy kicsit a hazaiaktól. A hátralevő percekben a Lakersnek nem sikerült egyenlíteni, bár Odom váratlan hárompontosa még izgalmassá tette az utolsó másodperceket. A mi részünkről Martin gondoskodott róla, hogy ne legyen esélye a Lakersnek, mikor Nené kihagyott büntetőjét visszapöckölte a gyűrűbe, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét. Szoros mérkőzésen, nagy csatában 95:90-re győztünk a Lakers otthonában. A csapatból három játékos emelkedett ki. Gallinari volt legjobb pontszerzőnk, 22 ponttal, de a lepattanók és a labdaszerzések tekintetében is hasznosan játszott. Martin igazi vezérként lépett pályára, 18 ponttal és 8 lepattanóval zárt, a végén pedig kulcsfontosságú volt az a visszapiszkált büntető. A padról ezúttal is Felton volt a legjobb, a triplái nagyon fontosak voltak, összesen 16 pontig jutott.

A kaliforniai kitérő után, múlt kedden a csapat visszatért Denverbe, ahol egy elég fontos mérkőzés várt Karl fiaira, hiszen a csoport rivális és nagy valószínűséggel a rájátszás első körének ellenfele, az Oklahoma City Thunder vendégszerepelt a Pepsi Centerben. A meccs elején Durant tarthatatlan formában játszott, az ő vezérletével a Thunder már az első negyedben tíz pont fölé növelte az előnyét. A második negyed végére sikerült magunkra találnunk és közelebb zárkózni a vendégekhez, Lawson jó megoldásaink köszönhetően a szünetre már csak egy pont előnye maradt az oklahomaiaknak. A harmadik játékrészben kiegyenlített küzdelem zajlott, egy-egy jobb időszaka mind a két csapatnak volt ebben a felvonásban, így aztán a negyedik negyed előtt maradt a döntetlen közeli állás. A záró negyed elején a vendégek nagyon oda tették magukat és alaposan leszakítottak minket. A negyedből hátra lévő hat perc már csak arra volt elég, hogy kozmetikázzunk az eredményen, végül 101:94-re vereséget szenvedtünk. A csapat legjobbja Lawson volt, 28 pontot szerzett, sok fejtörést okozott vendégeknek a játéka, gyönyörű betörései voltak. Rajta kívül csak Gallinari és Martin voltak azok, akikkel maradéktalanul elégedettek lehettünk. Nené játékát nagyban megnehezítette Perkins és ezúttal a padról sem érkeztek váratlan teljesítmények, hogy a gyatra büntetőzésről már ne is beszéljek. Ezzel a vereséggel megszakadt a csapat hat meccses veretlenségi szériája.























Másnap már Dallasban volt jelenésünk, amikor a Mavericks ellen léptünk pályára. Afflalo továbbra sem volt bevethető, de rajta kívül is voltak hiányzóink, így elég nehéz meccsnek néztünk elébe. A találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, majd az első negyed vége felé átvettük az irányítást. A második negyedben is inkább a mi játékunk érvényesült, magabiztosan tartottuk a vezetésünket, a nagyszünetre tíz pontos előny birtokában vonulhattunk. A fordulás után beleerősített a Mavs, és a harmadik negyedben megkezdték a felzárkózást. A negyedik negyed már szorosan alakult, a Dallas keményen próbálkozott az egyenlítéssel, de álltuk a sarat. Az utolsó percekben a hazaiak egyenlítettek, de a kulcsfontosságú percekben ezúttal JR Smith lépett elő, és főleg neki köszönhetően visszavettük a vezetést, amit a lefújásig sikerült megtartanunk. Az utóbbi időszakban hozzászokhattunk, hogy Karl jóval bővebb rotációt alkalmaz a mérkőzések során, mint korábban. Ezúttal viszont csak nyolc játékosunk lépett pályára, ők viszont minőségi játékkal rukkoltak elő. Mindenki szerzett pontot a pályára lépők közül, ráadásul csak hárman maradtak tíz pont alatt, ők mindannyian kilenc egységet tudtak felmutatni ezen az estén. A legeredményesebb JR Smith volt, 23 ponttal és 5 lepattanóval. Martin és Chandler játéka is figyelemre méltó volt, de Nené 15 lepattanójáról is érdemes megemlékeznünk. Szép győzelem volt, egy erős ellenfél otthonában.




















Nem kellett sokat várni a lehetőségre, hogy visszavágjunk a Thundernek a néhány nappal korábbi vereségért, pénteken ugyanis Oklahomában csapott össze a két rivális. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, rögtön egy 8-0-s futással nyitottunk. Hamar érkezett azonban a válasz a hazaiak részéről, gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Az első negyed végén döntetlen állt az eredményjelzőn. A második játékrész elején Duranték egy magasabb fokozatba kapcsoltak, ezzel a tempóval nehezen tudtuk tartani a lépést, és hamar leszakadtunk. A negyed végére aztán felvettük a kesztyűt és sikerült közelebb kerülni a szünetig. A harmadik felvonás elején elkezdtünk közelebb kerülni, a negyed második felében aztán a Thunder ismét felpörgött, így a különbség a negyed végére még tovább nőtt. A záró etap elején nem sikerült jelentősen lefaragni a hátrányból, így a mérkőzés gyakorlatilag eldőlt. A végeredmény 104:89-lett, elég simán nyertek a hazaiak. Gyenge mérkőzésünk volt, a csapatban leginkább átlagos és gyenge teljesítmények voltak. Lawson nem tudta megismételni az előző, Oklahoma elleni jó játékát, de Chandler és Smith is nagyon gyengén szerepeltek. Dicsérhető volt Gallinari és Martin játéka. Az olasznak egyetlen lepattanó kellett volna a dupla-duplához, Martin pedig 13 lepattanóval és 14 ponttal el is érte azt. Nené 18 pontja és 9 lepattanója sem volt rossz, a jók között említhető még a padról Felton, 17 ponttal. Igazából nem volt komoly tétje ennek a mérkőzésnek, legalábbis a mi szempontunkból nézve és a Thundertől ki lehet kapni, de az látszik ez alapján a két mérkőzés alapján, hogy elég kemény párharcra kell készülnünk a rájátszás első körében, ha Durantékkal kerülünk szembe.

A rangadók sorozata után egy könnyűnek ígérkező mérkőzés következett az elmúlt hétvégén, hazai pályán fogadtuk a Minnesota Timberwolvest. Sérülések miatt Chandler és Andersen is távol maradt a mérkőzéstől, a megüresedő kettes posztot Forbes töltötte be a kezdőben. Az első negyedben elég kényelmesen játszottunk, így tudta tartani a lépést a vendég alakulat. A második felvonásban viszont már felpörgettük a tempót és fokozatosan leszakítottuk a Wolvest. A szünetben bőven tíz pont fölötti előnyünk volt, amit a fordulás után hamar húsz pontosra növeltünk. A harmadik negyed Ty Lawsonról szólt, a fiatal irányító vezérletével már ekkor eldöntöttük a mérkőzés sorsát. A negyedik negyednek több mint harminc pontos előnyből vágtunk neki, ezért nagyrészt már csak a cserék kerültek pályára. Végül egy nagyon könnyed győzelmet arattunk 130:106 arányban. A mérkőzés nagyon sima volt, ám sokak számára valószínűleg hosszú ideig emlékezetes marad majd. Mégpedig azért, mert ezen a mérkőzésen Ty Lawson NBA rekordot állított fel, hiszen sorozatban 10 hárompontost értékesített a mérkőzésen. E mellett még új egyéni pontcsúcsot is öntött, 37 ponttal, valamint 7 lepattanót és 6 asszisztot is szerzett. Rajta kívül nagyszerűen játszott még Felton és Smith is, előbbi 14 gólpassz miatt emelkedett ki, JR pedig 18 pontig és 8 lepattanóig jutott.  

Kemény mérkőzések vannak a csapat mögött, és úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk a teljesítményükkel, hiszen legyőztük a Lakerst és a Mavst is idegenben. Igaz, belerondít a képbe az a két zakó, amit az Oklahoma ellen szenvedtünk el, ám ezen a két mérkőzésen talán a taktikázás is belejátszott az eredmény alakulásába, főleg a második esetében tartom ezt elképzelhetőnek. Már csak két találkozó maradt az alapszakaszból, aztán kezdődik a rájátszás. Az alapján a teljesítmény alapján, amit a csapat az elmúlt hónapban nyújtott, úgy érzem, bárki is legyen az ellenfelünk az első körben, annak nagyon nehéz dolga lesz ellenünk.

A közeljövő programja:

Kedd, 03:00 Goledn State Warriors @ Denver Nuggets
Csütörtök, 02:00 Denver Nuggets @ Utah Jazz


Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 54-26 (80 meccs)
2. Denver Nuggets 49-31 (80 meccs)
3. Portlad Trail Blazers 47-33 (80 meccs)
4. Utah Jazz 37-43 (80 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 17-63 (80 meccs)


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr102818776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2011.04.11. 23:04:43

Szép munka.:D
Alapszakasz hátralévő részében ingyenes lesz a League Pass! Ne feledjétek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 01:23:00

Köszi Zephyr! Fasza lett. :)

@Dawyd728: Az alapszakasz végéig, maradt két meccs. :D Na de legalább akkor ma nem kell streamet keresni, ha minden igaz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 03:09:10

Elvileg Afflalo és Andersen is visszatér a mai meccsen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 03:09:40

According to Nuggets coach George Karl, the team is expected to be without Al Harrington, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov and Wilson Chandler due to various injuries.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 03:11:32

Amúgy Felton az OKC-t szeretné ellenfélnek. :P

“Hopefully we get Oklahoma City because I feel like we owe them,” Felton said. “Everybody (else) is pretty much whatever, whoever we’ll be ready to go, but I want them though,” Felton said. “They were doing a little bit of trash talking, so I want them.”

foppa21 2011.04.12. 03:14:36

@Filip89: én kérnék sima streamet, mert most nem fogok regisztrálgatni ha nem muszáj:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 03:22:18

Lawson-Afflalo-Forbes-Martin-Nené kezdő ötöünk volt. Karl igyekszik minden kisebb sérültnek pihenőt adni a playoff előtt, de azért valamilyen szinten játékban is tartja őket, szerintem nem csinálja rosszul.

foppa21 2011.04.12. 03:39:00

na andersen tényleg játszik! végre!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 03:43:49

31-32 az első negyed után. Martin és Nené nagy lendülettel kezdtek és Andersen is hozott energiát a padról. Nyolc emberrel játszunk (rajtuk kívül max Koufos és Ely szállhat be), abból már szerzett pontot, de senki nem lépte át a 10 pontot.

Tomi_Tanguay 2011.04.12. 03:54:23

csak a szokásos pont szegény meccs a gsw ellen:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 04:16:34

54-54-es félidő, kicsit visszaesett a termelés. Nem rossz meccs, elég felszabadultan játszunk. Nené már 12 pontos.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 05:05:44

Az utolsó negyed előtt 98-91-re elléptünk. Azért csak meglesz ez a meccs is félgőzzel.

foppa21 2011.04.12. 05:11:13

andersen nem semmi meccsel tér vissza:-D

Tomi_Tanguay 2011.04.12. 05:23:03

a mavs győzött hosszabbtásban a rockets ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 05:38:50

134-111-re győztünk. Elképesztő volt, hogy tíz játékosunkból kilenc elérte a 10 pontot, csak Ely nem, aki 2 percet töltött parketten. Andersen és Felton DD, Koufos és Lawson egy darabra volt tőle.
Úgy vagyok vele lassan, hogy jöhet bárki ellenfélnek, nem nekünk van félni valónk!

Bővebben:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=617683

foppa21 2011.04.12. 14:08:42

jó meccset játszottunk, de nagy baj hogy afflalo megint rásérült a lábára:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 16:50:10

Ezzel konkrétan a fasz kivan, így a playoff-ban is kérdéses a játéka, meg az, hogy milyen formában lesz, pedig a csapat egyik leghasznosabb játékosa volt előre-hátra egész évben. Pl mielőtt bebaszott volna ez a hamstring neki, egyedüliként minden egyes meccsünkön kezdő volt. Chandler és Gallo is egy-egy kellemetlen sérüléssel szenved, bár W bokája évek óta nem az igazi. Mozgov-nak két hét kihagyást írtak, abból még egy hátra lehet, remélem legalább utána 100 %-os lesz. Harrington-nak nem tudom mi baja, de az a legkevesebb. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.12. 19:24:17

Most olvastam, hogy Nené hamstring-je is megbaszódott a meccsen. Kurva ideges vagyok, hat emberünk sérült egy meccsel az alapszakasz vége előtt.

melo15 2011.04.12. 19:41:13

9 ember 10 pont felett új csapat rekord :)
andersen mit művelt, de kenyon is hatalmas az utolsó pár hétben.
ma éjjel lesz a lakers-spurs meccs. meleg lett a pite a lakernek, de szerintem ne őket kapjuk. ki kit szeretne a három csapat közül?azt tudom hogy filip a lakerst :D

foppa21 2011.04.12. 20:35:11

@Filip89: ehh bosszantó, de reméljük egyik se olyan komoly sérülés

Foresz 2011.04.13. 10:24:23

Nem feltétlenül biztos szerintem hogy olyan súlyos a sérülésük,vagy egyáltalán az hogy sérültek.Lehet hogy már pihentetik őket a PO-ra,de most nem mondhatják előre a szurkolóknak hogy ne vegyetek jegyet a Jazz elleni meccsre,mert tartalékkal akarunk kimenni taktikai okokból kifolyólag.Másrészt Stern sem szeretné ha az alapszakasz vége ellaposodna a tartalékolás miatt.
Biztos hogy rendben lesznek az első meccsre,de a sorozat többi meccsére egész biztosan.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 14:01:33

@Foresz: Afflalo térdhajlítója biztos komolyabb, mert már egy hónapja szopunk vele. Leginkább emiatt aggódom, a többi szerintem is csak kisebb nyavalya lehet, meg Karl mester szeretne mindenkinek adni egy kis pihenőt a playoff előtt. Csak a denveri sérülésektől rendre az idegbaj kerülget. :P

melo15 2011.04.13. 15:27:39

nyert a lakers a spurs ellen. az utolsó meccsek előtt 2.lakers, 3.mavs, 4.thunder. esélyes hogy így marad. ma még mavs-hornets, thunder-bucks, kings-lakers. szerintem mind nyerni fog és marad a sorrend és játszunk az OKCvel

Tomi_Tanguay 2011.04.13. 20:11:26

Shooting guard Arron Afflalo (hamstring) and center Nene (groin) will not play tonight. . . . Questionable for the game are forward Danilo Gallinari (ankle) and center Timofey Mozgov (ankle and knee).

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.14. 03:13:28

58-61 oda a félidőben. Végülis nyolc emberünk játszik. Eddig Chandler a legjobb 17 ponttal.

Tomi_Tanguay 2011.04.14. 04:16:38

nézzenek oda, még a végén milyen szoros meccset játszunk:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.14. 04:20:23

103-107 L. Chandler 27 ponttal zárt. Nyerni fog a Mavs, szóval tök mindegy mit játszik az OKC, Thunder-Nuggets párharc lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.14. 04:37:01

Győzött a Mavs, tehát immár hivatalos:

Nyugati főcsoport-negyeddöntő: Thunder vs. Nuggets

Lawson bokasérülés miatt már az első félidőben befejezte a meccset, ha nem lett volna így is elég sérülésünk. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.14. 09:22:02

A főcsoport-negyeddöntő programja:

Április 18., hétfő, 03:30 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Április 21., csütörtök, 02:00 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Április 24., vasárnap, 04:00 Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder
Április 26., kedd, 04:30 Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder
Április 27., szerda, Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (ha szükséges)
Április 29., péntek, Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder (ha szükséges)
Május 1., vasárnap, Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (ha szükséges)

Tomi_Tanguay 2011.04.14. 10:30:43

nené 61.5%al a legjobb FG hatékonyság lett a ligában

Tomi_Tanguay 2011.04.14. 22:13:19

karl reméli hogy legalább 90%os állapotban lesznek a sérültek
But even if Lawson, guard Arron Afflalo (hamstring) and Danilo Gallinari (ankle) and center Nene (adductor) are able to play, that doesn't mean they will all be fully healthy.

Black_Adder 2011.04.14. 22:49:37

@Tomi_Tanguay: Gondolom csak Centerek között...


süti beállítások módosítása