Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Playoff 2011: Négyen maradtak versenyben

2011.11.05. 09:35 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Kialakultak az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) elődöntőinek párosításai. A Nyugati konferencia fináléjában az alapszakasz-győztes Los Angeles Galaxy a két évvel ezelőtti bajnok Real Salt Lake együttesével fog megküzdeni, míg keleten a Houston Dynamo-ra a Sporting Kansas City csapata vár.


















A Colorado Rapids hazai pályán és idegenben egyaránt 2-0-ra kapott ki a Sportingtól, a párharcról bővebben ide kattintva olvashattok. A kansasiek ellenfele a Keleti főcsoport döntőjében az a Houston Dynamo lesz, amely szintén kettős győzelemmel vette az előző fordulót. A narancsmezesek az első találkozón 2-1-re nyertek a Philadelphia Union vendégeként, odahaza pedig 1-0-ra diadalmaskodtak a veterán Brian Ching góljával. Továbbjutásának köszönhetően a Dynamo hat év alatt a negyedik konferencia döntőjére készülhet, ráadásul a 2006-os és a 2007-es szezon bajnokáról van szó. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az amerikai labdarúgás egyik meghatározó csapata a Dynamo, keretét főként amerikai játékosok alkotják, mindössze hat légiósuk van. Ráadásul csapatukat erősíti a Rapids egykori közönség kedvenc középpályása, a coloradói származású Colin Clark is. A Sportingnak nem lesz könnyű dolga, hiszen vasárnapi ellenfele kiváló formában van, legutóbbi nyolc meccsén nem talált legyőzőre a Dynamo, ebből hatot meg is nyert, ám az egy meccsen eldőlő konferencia-döntő házigazdája az alapszakasz keleti első helyezettje, a Kansas City lesz.

A másik ágon a Supporters' Shield-győztes Galaxy a Salt Lake gárdájával fog megmérkőzni. A kaliforniaiak idegenben egy góllal nyertek, majd a második mérkőzésen hazai pályán diadalmaskodtak 2-1-re a New York Red Bulls ellen. A második mérkőzésen Thierry Henry passzát követően Luke Rodgers már a 4. percben megszerezte a vezetést a Red Bullsnak, majd következtek az LA-i ász, David Beckham pillanatai. Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya kulcsszerepet vállalt csapata továbbjutásában, hiszen a párharc mindhárom Galaxy góljában benne volt. Már az első félidőben egyenlíteni tudott a Galaxy, Beckham szögletét Mike Magee fejelte a vendégek kapujába – ahogy az történt pár nappal korábban New Yorkban is. Landon Donovan később megszerezte a győzelmet jelentő gólt is a hazaiaknak, miután higgadtan értékesítette a Beckham által kiharcolt büntetőt. Donovant még az sem zavarta meg, hogy vele szemben egy igen tapasztalt hálóőr, a német Frank Rost állt.

A Rapids legnagyobb ellenlábasa, a Salt Lake az első mérkőzésen Saborio duplájával simán, 3-0-ra nyert hazai környezetben a Seattle Sounders ellen, és megnyugtató előnyt szereztek a második meccsre. A visszavágóra viszont kicsit könnyelműen érkezett a 2009-es év bajnoka, hiszen hatalmas csatában Seattle 2-0-ra nyerte a mérkőzést, de így is a utah-iak jutottak tovább. A 78. minutumban az RSL el is dönthette volna a továbbjutást, de a Seattle veterán kapusa, Kesey Keller akkor még meccsben tartotta övéit. A korábban Angliában is légióskodó, 41 éves hálóőrnek ez volt profi pályafutásának utolsó védése. Végül a Seattle hiába igyekezett, nem tudták hosszabbításra menteni az összecsapást, így bár győztek, 3-2-es összesítéssel a Real jutott tovább a legizgalmasabb konferencia-elődöntőből.

Az MLS elődöntőit vasárnap rendezik és mindkét párharc igen izgalmasnak ígérkezik. Gyakorlatilag itt már minden csapat eséllyel pályázik a végső győzelemre, de a hazai pálya előnye sokat segíthet a Galaxynak és a Sportingnak. Ha a sportfogadás mellett döntünk, talán a Dynamo sikerére érdemes pénzt tenni, hiszen a texasiak jó formát mutatnak a rájátszásban, de a siker egyik csapat számára sem garantált. A nyugati fináléra vonatkozólag szinte lehetetlen jósolni, a két csapat 2009-ben éppen egymás ellen játszotta le az MLS nagydöntőjét, melyet akkor egy emlékezetes tizenegyespárbaj végén az RSL nyert meg, most az LA-iek ezért is szeretnének revansot venni Beckerman-éken.

2011 MLS PLAYOFF:

Wild Card forduló:

FC Dallas - New York Red Bulls 0-2

Colorado Rapids - Columbus Crew 1-0


"Keleti főcsoport"

Elődöntők:

- Colorado Rapids - Sporting Kansas City
1. mérkőzés: 0-2; Visszavágó: Csütörtök, 01:00
Philadelphia Union - Houston Dynamo
1. mérkőzés: 1-2; Visszavágó: 0-1

Döntő:
Sporting Kansas City - Houston Dynamo
vasárnap, 23:30

"Nyugati főcsoport"

Elődöntők:
- Real Salt Lake - Seattle Sounders
1. mérkőzés: 3-0; Visszavágó: 0-2
- New York Red Bulls - Los Angeles Galaxy
1. mérkőzés: 0-1; Visszavágó: 1-2


Döntő:
Los Angeles Galaxy - Real Salt Lake
hétfő, 03:00


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr833355199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.11.05. 11:28:37

nyerje meg a houston,a másik három nem szimpi:)

foppa21 2011.11.05. 14:07:24

@milo_hedgie#23: szerintem ezzel mind így vagyunk:-D a KC favágó csapat, a RSL a rivális, a LA divat banda. a houstontól a legnagyobb meglepetés hogy itt vannak és jó kis csapatot raktak össze erre a szezonra.

foppa21 2011.11.05. 14:12:43

egyébként jól sikerült az összefoglaló-)

foppa21 2011.11.06. 18:21:05

tehát ma jön a két konf döntő, én houston-salt lake döntőt szeretnék. ne jusson be a galaxy mert náluk rendezik a döntőt és még megnyerik:-P

foppa21 2011.11.07. 01:48:41

kiesett a nyomi KC! a dynamo idegenben 2-0val ment tovább de jóóó:-) nekik fogok szurkolni a döntőben.

milo_hedgie#23 2011.11.07. 08:07:45

a galaxy lesz a másik döntős,3-1re győztek a salt lake ellen otthon

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.07. 15:32:42

Nem rossz ez a párosítás, a KC kiesésének természetesen örülök, de tartok tőle, hogy hazai pályán most mindenképpen meg fogják nyeretni az LA-vel. Kell már egy divatcsapat bajnoki címe, elég volt a kiscsapatok sikersztorijaiból tavaly meg tavalyelőtt.

Tomi_Tanguay 2011.11.07. 21:10:27

gondoltam hogy senki nem a galaxynak fog szurkolni:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.08. 04:06:05

Hivatalos, hogy nem hosszabbítjuk meg Smith szerződését. Állítólag már el is kezdtük az edzőkeresést.

foppa21 2011.11.08. 09:08:12

@Filip89: hát sajnálom hogy így történt, de sajnos várható volt. korábban is voltak ilyen hangok így főleg biztos lehetett a menesztése, hogy nem jutottunk túl sokáig a POban. én bírtam és szerintem jó szakember volt. kiváncsi leszek hogy ki lesz az új edző, jön-e valami ismertebb név vagy csak no name, de szerintem egy fiatalabb edzőt fogunk kinevezni...

milo_hedgie#23 2011.11.08. 17:55:31

@foppa21: nem hiszem hogy ismert szakembert sikerül a csapathoz hozni,legfeljebb olyat aki leszerepelt máshol:))


süti beállítások módosítása