Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Mozgalmas pihenő

2011.03.25. 17:00 - Filip89

Az NLL programjának furcsa beosztása következtében meglehetősen szellős volt a menetrend az elmúlt hetekben, így a sereghajtó Colorado Mammoth együttese például három hetes pihenőn vett részt, mire újra mérkőzésre készülhetnek a most következő, hétvégi fordulóban. A szünet alatt a játékosok igyekeztek regenerálódni és felpörögni az alapszakasz befejezésére, miközben megtörtént a ligában a trade deadline, amely több rettentő érdekes játékoscserére késztette a vezetőségünket. A mostani helyzetjelentésünkben a szünet, a további folytatás és a friss cserék egyaránt szóba kerültek.


A Mammoth eddigi eredményei az alapszakaszban:

Január 9., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Washington Stealth 10-11 (OT)
Január 16., vasárnap, 03:30 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth 7-8
Január 23., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Philadelphia Wings 10-11
Január 30., vasárnap, 01:00 Philadelphia Wings - Colorado Mammoth 12-11
Február 6., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Washington Stealth 8-10
Február 13., vasárnap, 01:30 Boston Blazers - Colorado Mammoth 11-6

Február 19., szombat, 05:00 Washington Stealth - Colorado Mammoth 20-7
Február 21., hétfő, 02:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm 10-12
Március 5., szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm
10-11 (OT)

Csapatunk az első kilenc meccséből nyolcat elveszített, két kivételtől eltekintve mindannyiszor egy-két góllal, többnyire drámai küzdelemben maradtunk alul. Vagyis gyakorlatilag folytatódik a 2010-es vesszőfutás, amikor a szintén többre ítélt együttes, mindössze 4-12-es mérleggel a mezőny legvégén ért célba, számtalan elképesztően szoros fiaskót elszenvedve. További hasonlóság a tavalyi és az aktuális idénybeli szereplésünk közt, hogy egyik szezonban sem tudtunk hazai pályán meccset nyerni, a legutóbbi denveri győzelmünk 2009. áprilisában történt, azóta sorozatban 13 összecsapást buktunk el a liga leghangosabb közönsége előtt.

A játékosok ennek ellenére igyekeztek jókedvűen tölteni a 22 napos szünetet, hogy minél hasznosabb időtöltésekkel tudjanak regenerálódni a bajnokság finisére. A rutinos Tom Ethington például nagyrészt a hegyekben, síeléssel múlatta az idejét, miközben az idei évad előtt megszerzett középpályás, Jarrett Park még a környéket szerette volna jobban megismerni, hiszen alig pár hónapja lakik csak Colorado-ban. Az újonc Ben Davies az elmúlt hetekben Brit-Kolumbiában, a szülővidékén relaxált, s természetesen néhány téli sport űzésére is volt lehetősége a vancouveri síparadicsomban. A csapatot legrégebb ideje erősítő Brian Langtry pedig leginkább a másik állására fektetett a szokásosnál nagyobb hangsúlyt, és a Cherry Creek középiskolai outdoor lacrosse-csapat tréningjeit irányította. Eközben a cserekapus Matt King a közelgő esküvőjének részleteit tervezgette a menyasszonyával.


















A Mammoth deadline-kori cseréi:

- Az Edmonton Rush csapatától megszereztük Gavin Prout-ot Mike McLellan-ért és az idei első körös választási lehetőségünkért cserébe.

Szenzációs üzletet kötöttünk, miután visszaszereztük az egykori csapatkapitányt, a franchise történetének valaha volt egyik legjobb játékosát, Prout-ot. Ahogy emlékezhetünk rá, a csupaszív támadó 2009. nyarán távozott egy több játékost és első körös draftjogokat megmozgató cserében, ám továbbadása a mai napig pótolhatatlan űrt hagyott maga után. A Mammoth-ot 2004-től öt éven át szolgáló klasszis 775 pontjával változatlanul a klub történeték legeredményesebb játékosa, és vezéralakja volt a 2006-os bajnokcsapatunknak is. Reaktiválásáért cserébe feláldoztuk az idei első körös draftlehetőségünket, ami a csere nélkül könnyen 1/1-es pick is lehetett volna, az agresszív tranzakció azonban azt sugallja, hogy mindenképpen eredményre szeretnénk menni, semmiképpen sem elégszünk meg a jó draft-választással. Emellett távozott a nyári szünetben megszerzett McLellan, aki nem vallott szégyent a mieink szerelésében, és az első 9 meccsen 15 pontot regisztrált, de Prout érdekében abszolút beáldozható volt. Kockázatos húzás volt, az egykori klasszis az idei szezonban kifejezetten harmatos volt a Rush színeiben, de bizonyára a denveri visszatérés újra felvillanyozhatja, a Mammoth-szurkolók természetesen nem felejtették el, és biztosan óriási szeretettel fogják üdvözölni őt a hétvégi hazai meccsen.

- Érkezett a hátvéd Ian Hawksbee és a támadó Joel Dalgarno, illetve egy 2011-es harmadik körös draftjog a Washington Stealth-től a másodéves Cliff Smith szolgálataiért.
A második csere kétségtelenül az előző üzletre épült, és a klasszis visszaszerzésével bátran mertünk túladni a fiatal tehetség Smith-en, akit a 2009-es draft első körében éppen a Prout-ért kapott pick-ből szereztünk meg az ötödik pozícióban. A másodéves támadó másfél szezonos NLL-karrierje alatt 21 mérkőzésen 18 gólt és 31 pontot szorgoskodott össze, a csapat idei egyetlen győztes gólját is ő szerezte a Roughnecks elleni mérkőzés utolsó másodperceiben, rendkívül erőszakos, jó képességű támadó, de úgy néz ki, hogy ezért a cserében megérte továbbadnunk őt. A profik közt ugyancsak második szezonját töltő Dalgarno valamivel szerényebb játékos, a bajnokcsapatban nem is volt igazán alkalma kibontakozni. A tavalyi szezonban nyolc meccsen 16 pontot ért el, idén pedig nemrég tért vissza egy komoly sérülésből, és első meccsén rögtön három gólt lőtt a Mammoth ellen néhány fordulóval ezelőtt. Nem sokkal marad el Smith-től, és bizonyára a mieinknél komolyabb feladatokat is kaphat, ahol bizonyíthatja rátermettségét. Mellette ráadásul érkezett egy kiváló hátvéd is a csapathoz Hawksbee személyében, aki pár hete került a Washington-hoz Edmonton-ból, most pedig újra klubot válthat. A ligában már a hatodik szezonját töltő rutinos bekk 120+ darab szerzett labdát regisztrált az elmúlt négy idényben, míg a mostani szezonbeli 54-e is a legtöbbnek számít a Mammoth-ból, érkezésével a védelmünk igazán komoly erősítésen ment keresztül, a kissé még mindig lyukas hátsó alakzatot ugyanis egy igazán nagyszerű, mindenre elszánt rombológéppel erősítettük meg.
















A Mammoth hátralévő mérkőzései az alapszakaszban:


Március 27., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Boston Blazers
Április 2., szombat, 03:00 Edmonton Rush - Colorado Mammoth
Április 3., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Edmonton Rush
Április 9., szombat, 03:30 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Április 10., vasárnap, 03:00 Edmonton Rush - Colorado Mammoth
Április 16., szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Calgary Roughnecks
Április 24., vasárnap, 02:30 Minnesota Swarm - Colorado Mammoth


Még hét mérkőzésünk van hátra a szezonból, és a cserestop előtti erősítések után remélhetőleg sikerül egy olyan menetelést indítanunk, amivel még kiharcolhatjuk a részvételt a májusi playoff-ban. Hátra van még két hétvégi dupla az albertai csapatok ellen, és már csak három találkozón fogunk fellépni hazai környezetben.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 8-3
2. Minnesota Swarm 5-4
3. Washington Stealth 5-6
4. Edmonton Rush 2-9
5. Colorado Mammoth 1-8


A folytatásban a keleti divízió jelenlegi harmadik helyezettjével, a Boston Blazers-szel fogunk találkozni a Pepsi Centerben, mely mérkőzést magyar idő szerint vasárnapra virradóra, immár nyári (!) idő számítás szerint hajnali 03:00-tól rendezik meg. Előzetesen meglehetősen esélytelennek bizonyultunk volna, azonban az egykori franchise player reaktiválásával összeállhat a Grant Jr-Prout-Langtry triumvirátus, amelyet bármely csapat joggal irigyelhet tőlünk, és akik közreműködésével bárki ellen reális győzelmi esélyekkel szállhatunk harcba. Nem lehet feladni, harcolni kell tovább, nekünk pedig kötelességünk továbbra is szurkolni a csapatért, hogy Prout visszatérésével a győzelmek is visszatérjenek a denveri oroszlánbarlangba.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr412771165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.03.25. 17:31:01

welcome back:D remélem vele nyerünk pár meccset

foppa21 2011.03.25. 18:42:44

akkor még nem figyeltem a csapatot, amikor legutóbb itt játszott. de sok jót olvastam tőletek, szóval nagyon várom mit fog csinálni:-) ha olyan állat mint grant akkor megérte:-D

milo_hedgie#23 2011.03.25. 20:09:55

na milyen pozitív írás lett,rosszabbra számitottam:)

milo_hedgie#23 2011.03.25. 20:19:40

hawksbee biztosan hatalmas erősítés a védelemnek. neki én is örülök. dalgarno kétlem hogy túl sokat lefog tenni az asztalra,majd meglátjuk.
ez a grant-prout-langtry hármas nagyon izgalmas lesz:))

milo_hedgie#23 2011.03.26. 20:38:21

ma éjjel gyertek szurkolni sokan prout visszatérő meccsére!:))

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:14:10

jó reggelt! hajrá mammoth!:)
prout vissza kapta a 9es mezt,ilija váltott 19re

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:17:56

dawson PP góllal vezet a blazers már az elején

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:20:34

buchanan lőtte a másodikat...sajnos ez sima lesz így:(

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:26:49

dalgarno megszerezte az első góját a csapatban!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 03:28:17

Hawksbee is elvitte a 88-ast Connor elől, majd meglátjuk ő melyik mezben lesz, amikor játszik. :)
Iszonyatosan nehéz meccs, de igyekszünk tartani magunkat velük.

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:33:32

prout milyen helyzetet hagyott ki,vagy inkább cosmo védett oriásit

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:35:15

vége az első negyednek: 2-1 a bostonnak. nagy meccs lesz ebből!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:39:40

na már 1-3 sajna powell

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 03:41:36

figyelek én is:) huzzatok bele! na ez nagy volt kivédtünk egy büntetőt

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:41:50

dawson kapufára lőtte a rávezetést

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:42:44

dalgarno lőtt még egy gólt:))

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 03:46:01

na már öt csaj van a jacuzziban, eddig 3-4 volt nem?:D

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:46:39

sanderson 2-4:( harmadszor léptek el kettővel

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:50:53

alex vissza hozza 3-4re megint:)

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 03:52:35

ott is van a döntetlen, grant jr megint picsanagy gólt lőtt:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 03:55:33

Végre utol értük őket! Nagyon jó szellemben küzd ma a csapat, a támadójátékunk sokat javult, végre nincsenek perceken át elképzelés nélküli játékaink, folyamatosan veszélyesek vagyunk.

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:56:46

cotter 4-5 öt perccel a szünet előtt. sajnos lemaradt róla leveque

milo_hedgie#23 2011.03.27. 03:57:26

uh nagyon jól megjátszott a három a kettő,de grant kapufát dobott

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:04:36

megint nagy ziccert hagytunk ki dalgarno,közben az egyik bostoni csúnyán neki verődött a palánknak

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:08:23

Jól játszunk szerintem továbbra is, a Blazers nagyon erős csapat, de tartjuk magunkat, és végig megyünk velük.

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:36:32

emberelőnyük lesz,biztos belövik

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:44:36

ha a ppből nem is de utána csak belőttek egyet,4-6

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:44:57

Dalgarno harmadik gólja, mondtam hogy ügyes gyerek lesz. :)

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:49:15

igen végülis eredményesebb ma mint prout:D

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:53:18

az 5on3at be kéne lőni!!!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 04:54:41

kimaradt a két perces kettős előny,szétlőttük őket:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:54:53

Elképesztő meccs, 5-6 az utolsó negyed előtt.

foppa21 2011.03.27. 04:54:55

hihetetlen hogy végig mi vagyunk hátrányban:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:59:25

Nem tudom, hogy egy ilyen meccsen lehet-e esélyünk nyerni, szerintem nagyon kevés, sajnos. De becsülettel küzdünk ismét, akármi is legyen a vége!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:01:22

na most meg nálunk lesz kiállítás.parknak muszáj volt megfognia az embert

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:02:40

powell be is verte,5-7 kezd eldőlni szerintem

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:03:35

bevitték a nyolcadikat is ha megadják powellnak

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:06:02

5-8 és 11 perc van a meccsből,innen nem jövünk már vissza szerintem sem

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:07:35

kár ezért mert megint szoros meccset játszottunk egy élcsapat ellen:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:15:57

Sajnos, a végére megint nem tudunk gólt lőni, ráadásul már meglehetősen indulatosan játszunk. Így nem is lehet.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:16:46

Prout góljával feljöttünk 6-8-ra, és még 6 perc van a meccsből.

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:19:54

szép program lesz hogy 15 nap alatt 5 meccs a két albertai cspat ellen

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:21:35

micsoda balhék vannak:D
remélem még valahogy visszahozzuk a meccset

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:22:31

alex második gólja 7-8 és még van 3 perc!

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:23:13

erről van szó! mindent bele!!!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:25:38

ez már a veszett fejsze nyel,bár egy támadásunk még lehet

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:28:50

carey egyenlített góóóóóóóóóóól!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:29:57

8-8 a végeredmény. három gólos hátrányból hoztuk vissza úuristen! jöhet a hosszabbítás

foppa21 2011.03.27. 05:30:11

wooow mekkora felzárkózás!

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:31:33

most győzni kell bazmeg! nem lehet megint elveszíteni!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:32:52

Mindkét hosszabbításos meccsünket elvesztettük idén...

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:35:12

dráma lesz az biztos,csak nem mindegy milyen irányba

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:36:02

góóóóóóóóól grant!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:36:26

NEM HISZEM EL! Szétordítottam magamat a végén, és végre győztünk! :)

milo_hedgie#23 2011.03.27. 05:36:47

elképeztő,5-8ról 9-8! grant hogy megverte rubischt!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:37:40

Nehogy már ezt a gólt elvegyék, az egy világ tragédiája lenne.

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:38:49

győztünk! végre prout kellett hozzá!:D

Tomi_Tanguay 2011.03.27. 05:39:42

mostantól szétrugjuk mindenki seggét remélem:)

foppa21 2011.03.27. 05:48:08

három gólos hátrányból megfordítottunk, ez hatalmas győzelem volt! gratulálok:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 05:52:09

9-8-as OT win. Dalgarno 3 gól, Grant Jr 2+3, Alex 2+1, Carey 1+2, Prout 1+1, Prossner 3 A, Langtry 2 A, Park 1 A, Levis 37/45.
2-8-as mérleg, elmozdultunk az utolsó helyről.


süti beállítások módosítása